De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Meer klanten dankzij Wallonië en Energie:direct

door Marlies Hazenberg 1 reactie Leestijd: 3 minuten

Het zachtere weer zorgt ervoor dat huishoudelijke klanten gemiddeld 190 euro op jaarbasis goedkoper uit zijn dan vorig jaar. Essent-klanten krijgen daar nog eens een extra voordeel van 60 euro per jaar bovenop omdat het energiebedrijf goedkoper zou zijn dan zijn concurrenten. Dat zegt woordvoerster Anneloes van der Voort naar aanleiding van de halfjaarcijfers.

Nooit in TOP 5 
Essent heeft volgens haar de elektriciteitsprijzen per 1 januari beperkt gehouden, ondanks de sterk gestegen olieprijs in de periode van 1 mei tot 1 november 2006. Toch heeft Essent nog nooit in de TOP 5 gestaan op Gaslicht.com, hetgeen niet gezegd kan worden van de beoogde fusie-partner Nuon. Met Nuon BudgetEnergie bezet dit bedrijf momenteel de vierde plaats.

Wallonië en Energiedirect
Toch wist Essent het afgelopen halfjaar nieuwe klanten te werven. De klantenstijging is voor driekwart behaald door Essent België, dat 160.000 klanten aan zich wist te binden in Wallonië, waar op 1 januari 2007 de markt werd vrijgemaakt. De andere nieuwe klanten werden geworven door Essent-dochter Energiedirect, die dit jaar een grootschalige reclamecampagne lanceerde met STROOM = STROOM.

De Essent-dochter die autonoom opereert, spant al een paar jaar de kroon door altijd de goedkoopste te zijn en de eerste plaats in de Top 5 op Gaslicht.com te bezetten. Dat de 'online strategie' Essent geen windeieren legt, blijkt wel uit het halfjaarbericht. De omzetstijging van 11 % op het gebied van elektriciteit is namelijk deels toe te schrijven aan een toenemend aantal klanten. Het andere deel komt door gestegen prijzen  en een hoger handelsvolume.

24% winststijging 
De nettowinst van Essent in het eerste halfjaar van 2007 is met 24% gestegen ten opzichte van een jaar eerder. De verkoop van de afdeling Kabelcom die 1,8 miljard in het laatje bracht, is daarbij buiten beschouwing gelaten. De netto-omzet van Essent bleef nagenoeg gelijk. Ook was er weinig verandering in de brutomarge. Warm weer en de naar eigen zeggen scherpe prijsstelling hebben de brutomarge met 100 miljoen negatief beïnvloed, maar een succesvolle inkoopstrategie op de groothandelsmarkt en goede handelsresultaten compenseerden dit grotendeels.

Warme wintermaanden 
Door de warme wintermaanden daalde de omzet van de aardgasverkoop met 22%. Door hogere prijzen, meer verkoop in het zakelijk segment en een resultaatrijke strategie op de groothandelsmarkt wist Essent toch een stijgende brutomarge voor gas te behalen.

Voorgenomen fusie eind 2007 
De voorgenomen fusie met Nuon en de splitsing hebben in 2007 nog geen gevolgen voor de activiteiten van Essent, zo meldt de raad van bestuur in zijn halfjaarbericht. Wel worden er dit jaar al "aanzienlijke kosten" gemaakt om beide operaties voor te bereiden. De daadwerkelijke fusie wordt eind 2007 verwacht en het hoofdkantoor zal in Amsterdam worden gevestigd. In afwachting van de goedkeuring van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) en van de aandeelhouders zijn beide bedrijven elkaars concurrent en 'acteren' als zodanig in de markt.

Voor heel 2007 verwacht de raad van bestuur van Essent een hogere winst dan in 2006. 

Meer informatie en overstappen op Energie:direct

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 17 juni 2021


Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, sinds begin 2017 ben ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vind ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Reacties (1)

Geplaatst door: Peter ()

Belachelijk van Essent die zegt nog 60 euro goedkoper te zijn dan hun concurrenten.
Essentis een van de duurdere leveranciers.Essent komt niet eens in de top tien voor.
Essent denkt nog steeds dat de consument dom is.
Als we dit schrijven denkt Essent dan neemt de consument dit klakkeloos over.
Mooi niet Essent!!
Want daar hebben we dus Gaslicht voor die alle aanbieders vergelijkt en daar kom je nog niet eens in de top tien voor.
Schaam je Essent om te proberen de consument op het verkeerde been te zetten.
Laat voortaan jullie directeur de berekeningen maken want die kan veel beter rekenen,die gaat tenminste per jaar met 900.000 euro mee naar huis.
Dat is pas rekenen.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie