De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Meer stroom uit Duitsland, lagere tarieven

door Jeanet Woldring

De stroomprijs zal de komende tijd waarschijnlijk dalen, doordat er meer stroom uit Duitsland kan worden ingevoerd. Dat maakte de Autoriteit Consument en Markt (ACM) vrijdag bekend.

Maximaal 20 procent

Nederland kan vanaf 4 juni maximaal 20 procent meer stroom uit Duitsland importeren. Dit komt doordat energietoezichthouders uit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk afspraken hebben gemaakt om de handel in elektriciteit tussen de landen te vergroten. De stroomprijzen in Nederland dalen daardoor naar verwachting, want stroom uit Duitsland is goedkoper. Dat komt mede door de forse subsidies op het opwekken van duurzame stroom.

Importeren zonder technische problemen

De verschillende beheerders van de landelijke hoogspanningsnetten kunnen niet teveel stroom over de grenzen transporteren, omdat de stabiliteit van het elektriciteitsnet anders in gevaar komt.

5000 Megawatt

ACM  heeft netbeheerder TenneT gevraagd te onderzoeken in hoeverre het mogelijk is deze limiet te verruimen. Uit dit onderzoek blijkt dat Nederland overdag 5000 Megawatt (MW*) kan transporteren uit Duitsland in plaats van de huidige 4250 Megawatt. Dit extra transport komt overeen met het verbruik van een middelgrote stad.

Hierdoor kunnen de verbindingen met het buitenland maximaal worden gebruikt zonder dat dit technische problemen oplevert. TenneT gaat dit vanaf 4 juni dan ook doen, aldus de toezichthouder.

* 1 MW = 1 miljoen watt

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: zondag 5 juni 2016

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie