De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Miljoenen compensatie bodemdaling door gaswinning

Leestijd: 1 minuut


De overheid heeft in 2002 2,6 miljoen euro besteed aan maatregelen tegen de gevolgen van bodemdaling in Groningen. Ooorzaak van de bodemdaling: de gaswinning in de provincie.

Inclusief deze miljoenen is sinds 1984 ruim 157 miljoen euro aan schadeherstel besteed. Dit rapporteert de Commissie Bodemdaling in haar jaarlijks verslag, dat donderdag is gepubliceerd. De commisie is opgericht na afspraken tussen de provincie Groningen en de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM), de exploitant van de gasvelden.

In 2002 kwamen 48 claims voor schadevergoeding binnen. Bodemdaling kan wateroverlast veroorzaken, wat met allerlei waterwerken moet worden bestreden. Het geld is voornamelijk besteed aan sluizen en gemalen om de waterhuishouding in stand te houden.

Ook werkzaamheden als het verhogen van oevers en het verbreden van kanalen vallen onder de regeling. Tevens is geld beschikbaar voor onderzoek. Volgens cijfers van de provincie Groningen bedraagt het beschikbare budget thans 312 miljoen euro voor in de toekomst te verwachten kosten.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 11 juni 2003
Geactualiseerd: dinsdag 11 mei 2021

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie