De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Minder afsluitingen stroom en gas

door Jeanet Woldring

Afgelopen jaar zijn er minder huishoudens noodgedwongen afgesloten van stroom en gas. Het gebeurde ongeveer 20 duizend keer. Een jaar eerder lag dat aantal nog op 23 duizend. Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie Netbeheer Nederland.

De dalende trend is al een paar jaar te zien bij de afsluitcijfers van energie. In 2009 waren er 28 duizend afsluitingen en in 2011 ongeveer 23 duizend.

Nieuwe werkwijze
Een oorzaak van de daling is de nieuwe manier van werken, waardoor netbeheerders minder snel overgaan tot afsluiting. Daarnaast zoeken netbeheerders vaker contact met de betrokkene over een dreigende afsluiting. Dit gebeurt telefonisch, schriftelijk of aan huis.

Afsluitingen
De netbeheerder heeft meerdere redenen om een woning af te sluiten van gas en elektriciteit. Wanneer er sprake is van wanbetaling, heeft de energieleverancier de mogelijkheid om dit te melden bij de netbeheerder die vervolgens over kan gaan op afsluiting, tenzij de klant bij een andere leverancier een contract heeft afgesloten. 

Er wordt er niet afgesloten wanneer iemand in de schuldsanering zit of een gezondheidsverklaring kan overleggen. Netbeheerders sluiten in principe niet af in vorstperiodes. In het geval van fraude of onveilige situaties sluiten zij wel direct af.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 11 januari 2013

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie