De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Misleidt Eneco gebruikers?

Leestijd: 2 minuten

Nu de groene stroom reeds enige tijd vrij is, zijn veel afnemers van voormalig monopolist Eneco naar andere leveranciers vertrokken. Onlangs heeft Eneco een folder rond gestuurd die suggereert dat terugkeer naar Eneco de klant een hoop rompslomp bespaart. Volgens de folder zouden andere leveranciers de energielevering en administratie ervan vermoeilijken en minder transparant maken. De bij Eneco vertrokken afnemers zouden nu te maken krijgen met twee verschillende bedrijven voor elektriciteit (leverancier en netbeheerder) wat ondoorzichtigheid en extra administratieve rompslomp zou opleveren. De klant moet nu twee facturen betalen: één voor de energielevering en één voor het transport ervan (leidingen, meter).

Naar aanleiding van deze folder heeft Evolta een klacht tegen Eneco ingediend bij DTe, de toezichthouder op de stroommarkt. De informatie is namelijk onterecht aangezien verschillende energieleveranciers zoals Evolta levering en transport tegelijkertijd bij de klanten innen om deze vervolgens bij de netwerkbeheerder (Eneco) te verrekenen. Deze werkwijze heet factuurverlegging. 

Eneco heeft de fout inmiddels toegegeven. Daarnaast heeft het bedrijf op 1 augustus een mailing rondgestuurd met een uitleg en gaat Eneco ervan uit dat de zaak hiermee is afgedaan.

Aanvulling Gaslicht.com:
Recentelijk heeft Essent Netwerk Noord in brieven aan klanten laten weten niet meer mee te willen werken aan deze factuurverlegging. De argumenten van ENECO zijn dus achteraf gezien toch gedeeltelijk valide.

Bron AD 1-aug-'03

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: maandag 4 augustus 2003
Geactualiseerd: dinsdag 11 mei 2021

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie