De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Voorkomen betalingschoas bij faillisement


Het Engelse advocatenkantoor Norton Rose dat sinds 2002 ook in Nederland is gevestigd, heeft  een oplossing gepresenteerd voor factureringsproblemen n.a.v. een faillissement van een energiebedrijf.

Deze oplossing komt voort uit problemen die het faillissement van energieleverancier EnergXS van afgelopen zomer met zich meebracht. Dit bedrijf inde de kosten voor transport bij haar klanten om het daarna aan de netwerkbeheerder af te dragen. Echter, op het moment van faillissement van EnergyXS bleek dat het bedrijf een stuk achterliep met deze betalingen aan de netwerkbeheerders. Deze netwerkbeheerders besloten de achterstallige transportkosten bij de klant te verhalen die de netwerkkosten dan twee keer zou moeten betalen. Dit gaf uiteraard aanleiding tot veel protesten. Zowel minister Brinkhorst als de rechter verklaarden dat de klant ‘bevrijdend’ heeft betaald aan EnergyXS en dus niet nog eens hoeft te betalen aan de netwerkbeheerder.

Norton Rose wil dat energiebedrijven een stichting in het leven roepen die de incasso van de energierekening van de klant voor zijn rekening neemt. De stichting splitst vervolgens de inkomsten in een gedeelte voor het transport van de stroom of gas en een gedeelte voor de leverancier. Op die manier neemt de kans op  een betalingschaos zoals die ontstond na het faillissement van stroomleverancier EnergyXS in de toekomst af.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 26 februari 2004
Geactualiseerd: dinsdag 11 mei 2021

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie