De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Explosieve stijging aantal overstappers

door Jeanet Woldring 1 reactie

'Kijk en vergelijk en als het voordelig is: stap over. En onderzoek na een jaar of je bij de nieuwe energieleverancier het beste uit bent.' Dat was de boodschap die het consumentenprogramma Vara's Kassa afgelopen zaterdag aan haar kijkers meegaf.

Aan deze boodschap geven Nederlanders massaal gehoor. We zien een explosieve stijging van het bezoekersaantal op onze vergelijkingssites Gaslicht.com en Energiewereld.nl, terwijl  het aantal aantal overstappers nagenoeg navenant is.

Het consumentenprogramma besteedde afgelopen zaterdag uitgebreid aandacht aan het feit hoe je heel eenvoudig 400 euro kunt besparen op je energierekening. Voor wie de tv uitzending gemist heeft, kan deze  via de website of 'Uitzending gemist' nog bekijken. 

Kassa: 'Sinds kort buitelen de energiebedrijven over elkaar heen met aanbiedingen via internet. De één nog waanzinniger dan de andere. Da´s mooi, want daardoor kan uw energierekening fors omlaag. En vaak hoeft u niet eens over te stappen naar een andere leverancier.'

Nee, zelfs als bestaande klant kunt u in veel gevallen gebruikmaken van de 'waanzinnige' actietarieven en kortingen. Wie zich online aanmeldt via Gaslicht.com of Energiewereld.nl kan aanspraak maken op exclusieve actietarieven en aanmeldpremies die alleen gelden bij aanmelding via de vergelijkingssite.

Bron: Vara's Kassa

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: maandag 9 februari 2009
Geactualiseerd: donderdag 19 juli 2018

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (1)

Geplaatst door: Trudy Blaauw ()

Ik heb vandaag mijn variabele contract, wat ik al bijna 29 jaar heb lopen bij de NUON, omgezet van een lost contract (per maand opzegbaar) naar een variabel actietarief contract voor 1 jaar.

Hiervoor heb ik mij aangemeld via julie site, en begreep dat ik, na binnenkomst van de papieren, nog 7 dagen bedenktijd heb om dit door te laten gaan.

Ik zou éénmalig een bedrag gestort krijgen van 264 euro, en het vast rest zou op mijn eerstvolgende afrekening worden kwijtgescholden, plus dat de tarieven die ik in het nieuwe contract ga betalen lager zullen zijn.

Doe ik hier verstandig aan om dit door te laten gaan, of zitten er "haken en ogen" aan?

Volgens Nuon zit ik momenteel in de duurste tariefgroep...

Opmerking van de redactie op 13-02-2009
U doet er verstandig aan dit door te laten gaan; er zitten geen haken en ogen aan, noch addertjes onder het gras. Na een jaar even weer kijken en vergelijken wat dan de voordeligste tariefgroep is. U krijgt een herinneringsmailtje van ons vlak voor het aflopen van uw contract indien u zich aanmeldt voor onze Contractwizard (gratis herinneringsservice).
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie