De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Nederlandse Energie Maatschappij wil Oxxio kopen

3 reacties

De Nederlandse Energie Maatschappij wil Oxxio kopen. Dat bericht staat vandaag op Energeia.  Het bedrijf, waarvoor  Frans Bauer reclame maakt,  zou volgens directeur Pieter Schoen serieus geïnteresseerd zijn in een overname.

Twee miljoen klanten
Het doel is om over 2 jaar 2 miljoen klanten te hebben. Nu heeft de energieleverancier ruim een half miljoen (540.000). Met de overname van Oxxio, in handen van het Britse Centrica, zouden er 800.000 klanten bijkomen. Oxxio heeft laten weten dat het niet heel lang meer zal duren voordat het formele verkoopproces begint. 

Financiering
De Nederlandse Energie Maatschappij onderzoekt momenteel de verschillende manieren om de eventuele overname te financieren. Dat kan door samenwerking met banken, een investeringsfonds, een strategische partner zoals een ander energiebedrijf of een combinatie van een of meerdere van de voorgaande, aldus Energeia. Over een bod of een prijs willen de partijen zich niet uitlaten.

TOP 5
Zowel de Nederlandse Energie Maatschappij als Oxxio zijn prijsvechters. Beiden staan met actiepakketten in de TOP 5 goedkoopste energiepakketten op Gaslicht.com en Energiewereld.nl. De overnamekandidaat geeft 2000kWh stroom weg bij afname van een jaar groene stroom en gas, terwijl NL Energie een actiekorting van 111 euro geeft aan overstappers via deze vergelijkingssite. Een gemiddeld huishouden is op jaarbasis circa 50 euro goedkoper uit bij de Nederlandse Energie Maatschappij, die momenteel de laagste tarieven van Nederland heeft.
 

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2010
Geactualiseerd: woensdag 4 september 2019

Reacties (3)

Geplaatst door: Ivan ()

[quote] Cor
25-2-2010 17:14:38 Quote
Oxxio dat maffia bedrijf, opruimen die troep en nooit meer uit de kast halen, Oxxio de nacht merrie van nederland!succes NEM weet wel dat jullie vroeg of laat ook van de markt gaan! [/quote]

Even wakker worden uit je nachtmerrie en stap in de realiteit.. Sinds dat de energiemarkt vrij is gegeven zijn het allemaal maffia.

Geplaatst door: Cor ()

Oxxio dat maffia bedrijf, opruimen die troep en nooit meer uit de kast halen, Oxxio de nacht merrie van nederland!succes NEM weet wel dat jullie vroeg of laat ook van de markt gaan!

Geplaatst door: Henk Hazelaar ()

Waarom vertelt Gaslicht.com nou niet eens gewoon eerlijk dat er over deze twee bedrijven werkelijk talloze klachten zijn van gedupeerde klanten? Zoek op eerst op internet als je overweegt bij NEM of OXXIO een contract af te sluiten!

Opmerking van de redactie op 24-02-2010
We willen u graag verwijzen naar het recente VEH onderzoek i.s.m. Gaslicht.com waaruit blijkt dat de Nederlandse Energie Maatschappij en OXXIO de laagste cijfers kregen voor de klachtenafhandeling. Zie http://www.gaslicht.com/div/detail_news.asp?id=9172&taal=nl&title=Angst-voor-overstap-nieuwe-energieleverancier-onnodig. Hier vindt u ook het complete onderzoek onder ruim 10.000 leden.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie