De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

NEM verlaagt stroomprijs met 17 procent

door Jeanet Woldring 28 reacties Leestijd: 2 minuten

Dwars tegen de markttrend in maakte de Nederlandse Energie Maatschappij (NEM) vorige week bekend dat zij haar stroomtarief in januari 2009 gaat verlagen.

Juist nu sommige energieleveranciers aankondigen hun prijzen met ruim 20 procent te verhogen, meldt de NEM  (ook wel NL Energie genoemd) haar stroomtarieven met ruim 17 procent te verlagen.

Vast of variabel
De verhogingen van de concurrentie, waarop gedoeld wordt, gaan over variabele tarieven, die de NEM zelf niet meer aanbiedt. Op dit moment kan men bij de NEM alleen kiezen voor een stroomprijs die 3 jaar vast staat.

Overstappen via Gaslicht.com of Energiewereld.nl 
Wie echter overstapt via Gaslicht.com of Energiewereld.nl hoeft zich niet te binden voor 3 jaar; hij of zij kan kiezen voor een 1-jarig vasteprijscontract voor stroom, met maar liefst 241 euro korting! Als extraatje hoeft voor de levering van elektriciteit een jaar lang geen vastrecht  te worden betaald, wat zo'n 84 euro scheelt (12 x € 6,99). Opgemerkt moet worden dat het vastrechttarief voor de variabele gasprijs fors hoger is dan bij de concurrentie. Zie ter vergelijking onderstaande tabel voor de vastrechtprijzen op jaarbasis. 

Historisch prijsverschil
Directeur Pieter Schoen spreekt van een historisch prijsverschil. “Door de enorme schommeling van de olieprijzen is een unieke situatie ontstaan. Halverwege 2008 heeft de prijs van olie een hoogtepunt bereikt, enkele maanden later kelderden de olieprijzen naar een dieptepunt. Door op slimme manier stroom in te kopen kunnen wij nu tientallen procenten goedkoper stroom aanbieden dan andere collega-energieleveranciers.” Volgens de directeur wordt het gehele voordeel van de op dit moment lagere olieprijs één-op-één doorberekend aan de klanten.
  

TOP 5 Gaslicht.com Vastrecht  stroom  Vastrecht  gas
Energie:direct  € 20,23  € 24,85
NEM  € 0,-*  € 83,88
Oxxio  € 23,85  € 23,85
Eneco  € 19,99  € 19,99
Nuon  € 0,-*  € 0,-*

 * exclusieve actie via Gaslicht.com

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 1 november 2019


Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (28)

Geplaatst door: Martin ()

In oktober 2009 ben ik ook gezwicht voor de aanbieding van NEM. Naan aanleiding van mijn verzoek om het voorschotbedrag te verhogen ben ik als eerste uitgeschreven naar NUON. Via een omslachtige procedure is dit weer teruggedraaid maar is het voorschotbedrag te laag gezet. Inmiddels heb ik twee bevestigingsbrieven in huis waarin staat dat het voorschot niet verlaagd kan worden (vreemd, ik vroeg juist om een verhoging?) twee brieven dat de verhoging de volgende maand doorgevoerd wordt (maar het bedrag werd toch niet aangepast). diverse keren gebeld, excuses gekregen, toezeggingen, maar geen oplossing!! Afdeling klantenservice (Hr xxx) belooft persoonlijk eea in goede banen te leiden, maar zonder resultaat Als je belt, moet je de tijd nemen, de wachttijd is minstens 10 minuten, op klachten via de website wordt niet gereageerd. Kortom: na 11 maanden ga ik maar alvast sparen om de eindafrekening straks te kunnen betalen. 🙁

Opmerking van de redactie op 02-09-2010
S.v.p. geen namen of andere persoonlijke gegevens posten.
Geplaatst door: Mr Opgelicht ()

Stelletje Oplichters.Ben overgestapt van Eneco naar Oxxio. Bij eneco was mn voorschot 52 euro. voor hetzelfde verbruik en gegevens die Oxxio overnam hebben ze een voorschot bepaald van 79 euro. Waaaaaarrrrrrrooooooooommmmm? voor hetzelfde verbruik. Maar u kunt u voorschotnota aanpassen naar 52 euro kreeg ik telefonisch te horen. dat weet ik stomme achtelijke idioten die ze zijn. Maar waarom kan Oxxio dat zelf niet doen dan, woon opmezelf en verbruik amper 1000 KWH per jaar, moet ik dan echt zoveel betalen.Bottom Line. Alle energiemaatschappijen zijn hetzelfde. allemaal 1 pot nat. Een verandering is geen verbetering als het over energiezaken gaat. betaal ietsje meer, maar weet zeker dat ik dit gedoe niet heb.OXXIO: wat een ***bedrijf zeg

Opmerking van de redactie op 19-08-2010
Vriendelijk verzoek: uw reactie bij ervaringen Oxxio plaatsen s.v.p. Staat nu bij verkeerde aanbieder c.q. bericht.
Geplaatst door: wil ()

Wat èèn criminele bende bij het nem.Ze schrijven onterecht veel geldt van je rekening.
En er is met hun niet normaal te comuniceren.Bij ons ligt het nu bij de rechtsbijstand.
Mijn advies niet met ze in zee gaan.

Geplaatst door: tom ()

NEM OPLICHTERS!!!
Ik moet bijbetalen op mijn afrekeningen terwijl ik mijn meterstanden precies in de gaten hou..
De afrekening is nog nooit goed geweest en toen ik de klantenservice belde werd me verteld dat ik maar gewoon meost betalen en dat het anders een rechtzaak zou worden!
Wat een ******lijers!!!
ongelooflijk..
ze beloofden me telefonisch een mooie aanbieding die ik nooit ontvangen heb!!
Toen ik aangaf over te willen stappen zat ik plotseling met allerlei storingen in huis.. heel toevallig! Hoe kan dit? hebben meerdere mensen zulke ervaringen ermee???
Alvast bedankt

Geplaatst door: Jan ()

Ik ben bij de NEM en ik zag dat ze zelfs geen maandelijkse boekhouding konden bijhouden. Ik betaal altijd de 25ste van de maand voor de volgende maand. Bedragen worden keurig afgeschreven. Komen ze binnen een week met een incassobureau Interim Justitia en aanmaningskosten van 25,= doordat ik niet op de 25ste betaald zou hebben. Ik keek het na en het ws keurig de 25ste overgemaakt. Of ik maar even 30,= bij wilde betalen voor en te laat op de bank en dan 25,= wegens aanmaningkosten, die ze gemaakt zouden hebben voor om een herinnering te sturen.

1. Ik heb volgens de bankafschriften op tijd overgemaakt.
2. Ik heb nooit een herinnering gehad.
3. Ik heb de betaling allang verricht op het moment, dat Interim Justitia vraagt om de overboeking van de betaling.

Dus ze eisen van me:

1. maand gas en licht
2. herrinneringskosten wat een standaard procedure schijnt te zijn.
3. en Interim Justitiakosten wanneer ze binnen een week nog nioet gezoien hebben dat mijn betaalde nota bij hun ontvangen is. Kosten 50,=. Dus dat betekent: 89,= + 25,= +50,= = € 164,= per maand. Zo kan ik ook winst maken. Dan is NEM zeker niet de goedkoopste.

Tevens leveren ze heel slecht stroom en gas. Valt steeds uit. Bij de klantenservicee zeggen ze je dat je voor lokaal tarief belt, maar het is 1,= per minuut en ze laten je zo een uur achten.

De mensen die hethardst achter klantenwerving aan zitten, die zijn de grootste oplichters. Waarom doet de consumentenbond er niets aan?

Geplaatst door: Stevering ()

Mijn jaarafrekening van de Nederlandse energie Maatschapij
30 augustus 2009
1805 m3 gas a 0,40129ct € 724,32
vastrecht € 60,36
energiebelasting € 283,11
netwerkbeheerkosten € 129,21
totaal excl. btw €1197,44
btw 19 % € 227,51

uiteindelijke rekening Gas 1425 euro

Hoezo aanbieding 21 cent per m3 hoezo variabele prijs, zelfs de Nuon en Essent zijn nog goedkoper. oplichting van de bovenste plank

Geplaatst door: Levi ()

Hans je hebt gelijk, die Mest vertelt maar onzin. Hij werkt zeker bij NEM. Je kan bij elke maatschappij groene energie afnemen dus ook bij ENECO.

Geplaatst door: Levi ()

NEM is de grootste OPLICHTER !!

Ze menen zo goedkoop te zijn maar als de eindafrekening komt betaal je 2 keer zo meer.

IK ZEG NIET DOEN !!

Geplaatst door: brechje ()

@Hans De Nem produceert via waterkracht dat is altijd 100% groen. dit kun je ook checken bij de energiekamer

Geplaatst door: dotje ()

het gas wordt per 6maanden berekent dus om te kijken of je wel de laagste prijs betaalt voor je gas hans

Geplaatst door: tanja ()

Hoezo vaag ben zelf klant krijg wel antwoord op mijn vragen zelfs via e mail. Ik ben zeer tevreden hoor dat zal ik ook blijven ook. Ik betaal echt FORS minder dan dat ik voorheen deed.
gr. tanja

Geplaatst door: Rikkie ()

Helaas slechte ervaring na aanmelding via gaslicht. Prima informatie vanuit gaslicht. Onbereikbaarheid van de klantenservice van de NEM. Hebben nog steeds niet gereageerd op mijn vragen. Opzegging tijdens afkoelperiode wel snel gekregen. Vaag bedrijf de NEM.

Geplaatst door: SOFIE ()

vast recht is wel hoog maar de nederlandse energie maatschappij maakt niet de zelfde kosten als andere maatschappijen en de kosten die worden gemaakt wordt uit het vastrecht gehaald ik ben er zelf klant en ben 100% tevreden ook zal dit zo blijven

Geplaatst door: hans ()

En alles wat staat geschreven is waar natuurlijk. Die gegevens komen naar alle waarschijnlijkheid van de leveranciers zelf en die willen in een goed plaatje komen natuurlijk over hoe groen ze wel niet zijn.

Oftewel: Het valt nooit voor 100% te controleren.

Geplaatst door: Ans ()

Sorry, hierbij is de link waarop het te vinden is:

http://www.groenestroomjagraag.nl/stroometiket/nlenergie

Geplaatst door: Ans ()

Goededag,

via deze site zien jullie allen welk percentage écht groen is van een energiebedrijf. En dus ook dat NLenergie 100% groen is, namelijk geheel uit waterkracht!

Vriendelijke groet

Geplaatst door: Hans ()

Mest,

Graag wil ik weten hoe jij dat zo zeker weet dat het 100% is. Ruikt het?

Geplaatst door: Roy ()

Wat een hoog vastrecht!!!

Geplaatst door: Mest ()

Ik begrijp niet dat jullie zulke reacties plaatsen terwijl een maatschappij landelijk aankondigd om de prijzen te gaan verlagen.

Ik ben klant bij NEM. Jammer dat ik het een jaar geleden hebt vastgezet. als ik het nu kon doen zou ik he nu gaan doen.
Want :
Je weet dat de stroom die ze leveren 100% groen is en niet net als alle andere maatschappijen die 100% niet halen.
Ik zou graag reacties willen wanneer NEM de pijzen zou verhogen.

Geplaatst door: Hans ()

Bij een vast contract staan je tarieven VAST. Dus ze stijgen en ze dalen niet.

Geplaatst door: sofie ()

leuk die NEM gaat callcentre laten bellen en dan zeggen dat ze van de nuon zijn en als je wil overstappen zeggen ze u bent nu lid van de NEM.........oplichters?????

Geplaatst door: Mees ()

Nico, Je bent beschermt tegen de prijsstijgingen, en gaat mee met de prijsdalingen. Dus je betaald éltijd de laagste prijs

Geplaatst door: Hans ()

Wat een reacties.. mensen die ervaring hebben met de NEM lachen om de reactie van Natas. (Kijk maar op het radar forum bijvoorbeeld)

Verder gaat gas wellicht dalen maar wie zegt dat de energiemaatschappij dat doorberekend? De NEM verlaagt de tarieven terwijl de prijzen stijgen, wellicht is dit dalijk bij hun andersom. Vroeg of laat komen de kosten voor de klant toch wel ergens vandaan. Het blijft tenslotte een bedrijf en een bedrijf wil winst maken.

Ajuusss

Geplaatst door: Nico ()

Mees, de gasprijs is variabel en kan dus ook stijgen

Geplaatst door: Mees ()

Het gas is variabel, dus als de gasprijzen gaan dalen ( wat in juli waarschijnlijk gaat gebeuren) dan daal je mee. Je bent dus beschermt tegen de prijsstijgingen, maar gaat mee met de prijsdalingen. Gevolg: je betaald altijd de laagste prijs

Geplaatst door: Natas ()

Eindelijk een maatschappij die met de mensen mee denkt.

Geplaatst door: SOFIE ()

NOU ER WORDT WEL GEZEGD DAT JE DRIE JAAR LANG ALLEEN EEN VASTE CONTRACT KUNT AFSLUITEN TOCH

Geplaatst door: Hans ()

Leuk en aardig maar er word niet vermeld wat ze met gas gaan doen. Als dat 3x zo duur word schiet het nog weinig op.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie