De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Netwerkbeheerders sturen aparte netwerkfacturen.

door Marlies Hazenberg Leestijd: 1 minuut

De netbeheerders in Nederland hebben aangekondigd niet meer mee te werken aan het factureren van netwerkkosten via de energieleverancier. Ze stellen aan de nieuwe energieleveranciers bijna onhaalbare eisen om deze gecombineerde facturering mogelijk te maken. Vermoedelijk alleen bij de traditionele energieleveranciers (Essent, NUON, e.d.), die van oudsher in uw regio de energielevering verzorgden, zullen netwerkkosten en energielevering gebroederlijk op één factuur blijven staan.

Dit betekent dat alle afnemers die overstappen naar een nieuwe elektriciteitsleverancier voortaan een aparte factuur voor de netwerkkosten zullen ontvangen. Indien een afnemer echter bij zijn oude leverancier blijft, zal hij voor levering en transport samen één factuur blijven ontvangen. Dit schept meer gemak.
Enerzijds kan men zich gemangeld voelen door monopolistisch gedrag van de oude partijen in de energiewereld. Anderszijds schept de maatregel wel meer duidelijkheid. In de praktijk waren er veel administratieve problemen.

Gaslicht.com ziet de maatregel van de netbeheerders per saldo dus als een vooruitgang.
Bron EnergyMatch
Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 5 augustus 2003
Geactualiseerd: donderdag 17 juni 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, sinds begin 2017 ben ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vind ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie