Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Netwerkbeheerders sturen aparte netwerkfacturen.

door Marlies Hazenberg Leestijd: 1 minuut

De netbeheerders in Nederland hebben aangekondigd niet meer mee te werken aan het factureren van netwerkkosten via de energieleverancier. Ze stellen aan de nieuwe energieleveranciers bijna onhaalbare eisen om deze gecombineerde facturering mogelijk te maken. Vermoedelijk alleen bij de traditionele energieleveranciers (Essent, NUON, e.d.), die van oudsher in uw regio de energielevering verzorgden, zullen netwerkkosten en energielevering gebroederlijk op één factuur blijven staan.

Dit betekent dat alle afnemers die overstappen naar een nieuwe elektriciteitsleverancier voortaan een aparte factuur voor de netwerkkosten zullen ontvangen. Indien een afnemer echter bij zijn oude leverancier blijft, zal hij voor levering en transport samen één factuur blijven ontvangen. Dit schept meer gemak.
Enerzijds kan men zich gemangeld voelen door monopolistisch gedrag van de oude partijen in de energiewereld. Anderszijds schept de maatregel wel meer duidelijkheid. In de praktijk waren er veel administratieve problemen.

Gaslicht.com ziet de maatregel van de netbeheerders per saldo dus als een vooruitgang.
Bron EnergyMatch
Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 17 juni 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, van begin 2017 tot november 2022 was ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vond ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.