De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Nieuwe energieleverancier `Go Energy`

Nederland heeft er een energieleverancier bij. 'Go Energy' is de naam van het nieuwe bedrijf, gevestigd in het Noord-Brabantse Son, dat deze maand begon met de verkoop van elektriciteit en gas aan consumenten.

Oud-directeur van RWE Obragas en Haarlemmermeergas Patrick Geene is de baas van dit nieuwe bedrijf, dat zich onderscheidt door levering van energie te combineren met aanbiedingen, zoals korting op wijn of een weekend gratis sporten.  

Go Energy biedt naar eigen zeggen gas en stroom aan consumenten tegen een scherpe prijs en met een heldere tariefstelling. Volgens nieuwsbureau Energeia profileert de aanbieder zich niet als een prijsvechter. Er worden geen vaste contracten aangeboden en klanten hebben altijd een opzegtermijn van dertig dagen. 

Klanten maken automatisch deel uit van een voordeelprogramma, waarbij zij maandelijks kunnen besparen op producten zoals mobiele telefonie, wijn en tickets voor evenementen. Het bedrijf werkt daarvoor samen met partners. Zo is volgens Go Energy een voordeel van 699 euro  te behalen, wanneer een T-Mobile abonnement aangeschaft wordt waarbij men een gratis PC krijgt. Overigens hoeven consumenten daarvoor geen klant van Go Energy te worden, want exact dezelfde aanbieding is voor iedereen te bestellen via een telecom webshop.

Kennelijk probeert de nieuwe aanbieder met deze 'voordelen' zich een plaatsje in de markt te veroveren. Geene, die als manager marketing en sales werkzaam is geweest bij Eneco Retail, zei tegen het nieuwsbureau dat er "ongelooflijk veel concurrentie" is.

Naamsbekendheid en verkoop wil Go Energy regio voor regio uitbouwen. In eerste instantie richt het bedrijf zich vooral op de lokale markt. De leverancier wil ook gebruikmaken van internet om bekendheid te verwerven. Daarnaast doet de aanbieder ''deur aan deur' verkoop om de producten aan de man te brengen. Een methode die door diverse consumentenorganisaties  overigens afgeraden wordt. Consumenten krijgen veelal het advies  eerst op internet te kijken of het een betrouwbare leverancier is en vergelijkingssites te bezoeken.

Op Gaslicht.com en Energiewereld worden de tarieven van de nieuwe aanbieder een dezer dagen  ingevoerd, waardoor ze vergeleken kunnen worden.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 9 januari 2007
Geactualiseerd: dinsdag 22 oktober 2019

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie