De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Nieuwe Energievergelijker op Gaslicht.com

Vanaf vandaag is het mogelijk via de Energievergelijker de goedkoopste leverancier te vinden op Gaslicht.com voor stroom én gas als combinatieproduct.

Sinds 2003 zijn de stroomproducten en prijzen te vergelijken via de Stroomvergelijker. Sinds vorig jaar kunt u ook alleen gas vergelijken, waarmee Gaslicht.com de eerste vergelijkingssite is met alle aanbiedingen van zowel stroom als gas, als afzonderlijke producten.

Met ingang van vandaag is Gaslicht.com nòg vollediger geworden door het aanbod van alle stroom + gasproducten als combinatieproducten ('dual fuel' in vaktermen) op te nemen in de vergelijking. Via de Stroom+Gaswijzer is het in slechts 3 stappen mogelijk om over te stappen op de energieleverancier van uw keuze.

Naast het administratief gemak van het afnemen van stroom + gas bij één leverancier, kan het ook  financieel voordeel opleveren. Wanneer u stroom én gas afneemt bij dezelfde leverancier krijgt u soms een combinatiekorting, al is deze niet spectaculair hoog! Deze korting is in de  Stroom+Gaswijzer (Jaarprijs levering) verwerkt als het een geldbedrag betreft. Gaat het bijvoorbeeld om een badlaken (RWE)  of de 'steun van het Drentse Heideschaap' (Rendo), dan wordt het onder 'Acties' vermeld.

Met de zogeheten 'dual fuel' vergelijker is Gaslicht.com nòg vollediger geworden. Recent onderzoek van de toezichthouder (DTe) heeft aangetoond dat de volledigheid van energievergelijkingssites sterk verbeterd is. 'Consumenten kunnen met vertrouwen de meest geraadpleegde sites bezoeken.'

DTe: 'Betrouwbaarheid en transparantie in prijzen is een belangrijke voorwaarde voor de consument om een weloverwogen keuze te maken voor een energieleverancier. Bijna 70% van de consumenten die overweegt om over te stappen naar een andere energieleverancier raadpleegt vergelijkingssites en een kleine 40% van hen baseert hierop zelfs zijn of haar overstap.'

Na het advies kunt u zich gratis online aanmelden voor de energieleverancier van uw keuze.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 12 augustus 2005
Geactualiseerd: vrijdag 2 juli 2021

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie