De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

`Orro Energy levert gewoon gas en stroom. Punt`

3 reacties

Nederland is een nieuwe energieleverancier rijker: Orro Energy. In februari heeft de NMa aan het Delftse bedrijf een vergunning afgegeven voor de levering van stroom en gas aan kleinverbruikers. De energieleverancier wil de zaken simpeler en sympathieker aanpakken.

Oprichters zijn Celal Oruç,  Frank de Vroed en Wilfred Rottier. Oruç is oprichter van Ortel Mobile, dat  vooral drijft op prepaid simkaarten waarmee klanten goedkoop naar het buitenland kunnen bellen. Nadat in 2008 tweederde van het bedrijf aan KPN werd verkocht, belandde Oruç als eerste Nederlander van Turkse afkomst in de Quote 500. Sinds 2003 is Rottier zijn partner bij Ortel, die al een lange staat van dienst heeft in de telecomwereld.  De Vroed was onder meer zelfstandig ondernemer en voormalig directeur van het servicebedrijf van Eneco. 

'Nergens aan vast'
Orro Energy wil eenvoud nastreven, gecombineerd met een goede klantenservice. Die eenvoud blijkt bijvoorbeeld uit het productaanbod. Zo wordt er voor stroom en gas alleen een variabel contract aangeboden voor onbepaalde tijd. Dus geen langlopende contracten en geen ingewikkelde kortingsacties. Bovendien zit u bij Orro 'nergens aan vast' en krijgt u één factuur voor zowel de levering als voor het transport van de elektriciteit en het gas. Alle stroom is groen met garanties van oorsprong van waterkrachtcentrales. Betalen kan zelfs 'contant, bij u in de buurt'.

Doelgroep
Waarschijnlijk is -net als bij Ortel Mobile- de allochtone bevolking de voornaamste doelgroep. Gecombineerd met de korte opzegtermijn van een maand kunnen wellicht ook buitenlandse zakenmensen die voor korte tijd naar Nederland komen goed gebruik maken van Orro Energy. Nederlanders, die bijvoorbeeld aan de Spaanse kust overwinteren en 's zomers terugkomen, kunnen er eveneens van profiteren. Het streven naar eenvoud zal ouderen in het algemeen ook aanspreken, is de mening van nieuwsbureau Energeia.

Concurrerende tarieven
De tarieven zijn behoorlijk concurrerend: stroom kost  7,16 cent per kWh en gas 29,06 cent per m3. Ter vergelijking: bij Essent kost stroom 9,2 cent  en gas 32,34 cent.  Eneco en Nuon vragen beiden 8,5 cent en  respectievelijk 33,30 en 33,65 cent (variabel contract voor onbepaalde tijd). 

Vastrecht is bij Orro voor zowel stroom als gas € 5,65 per maand, evenveel als bij Energie:direct. Dat vastrechtbedrag -ook wel abonnementsgeld genoemd- is relatief hoog. De meeste leveranciers vragen een paar euro per maand, alhoewel de Nederlandse Energie Maatschappij de kroon spant met € 6,99.  In de  tariefvergelijking op Gaslicht.com en Energiewereld.nl staat de nieuwkomer echter (nog) niet in de TOP 5. Dat komt doordat niet alleen prijsvechters, maar ook Essent tijdelijk extreem hoge actiekortingen geven.

Update 23-3-'10: Vanaf vandaag kunt u Orro Energy hier vergelijken. Ook kunt u zich gratis online aanmelden.

Lees ook: Koning van slimme etnomarketing (Telegraaf)

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 19 maart 2010
Geactualiseerd: vrijdag 5 februari 2021

Reacties (3)

Geplaatst door: Burhan Orucan ()

Het overstappen is zeker waard, je word hier veel persoonlijker geholpen dan andere leveranciers. Als ik vragen heb dan wordt het heel deskundig en goed beantwoord.

Eerlijk gezegt heb ik er geen omkijken naar.

echt een aanrader, want ik stap nooit zo makkelijk over. Maar bij Orro energy wel. Anders zou ik deze reactie niet plaatsen.

Geplaatst door: philippe ()

Waarom zou ik moeten overstappen naar Orro Energy? Maakt Orro Energy het verschil?

Geplaatst door: klaas ()

Misschien jullie ook stroom nemen bij deze energiemaatschappij en leveren alleen maar groene stroom.Dus mensen die nu groene stroom hebben bij energiemaatschappij kunnen nu ook overstappen naar Orry Energy.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie