De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

NL Energie op de vingers getikt om WK-actie

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

De Nederlandse Energie Maatschappij (NL Energie) is door het ministerie van Justitie op de vingers getikt wegens een reclame-uiting rondom het WK voetbal die niet aan regels voldoet. Het bedrijf biedt klanten een jaar lang gratis stroom aan als Oranje wereldkampioen wordt op 11 juli.

Volgens een woordvoerder van het ministerie heeft het bedrijf echter geen vergunning voor een kansspel, waardoor NL Energie zich moet houden aan een gedragscode. Deze bepaalt dat de prijzen bij een promotioneel kansspel maximaal 100.000 euro bedragen. "Dat betekent dat maximaal 222 mensen een kans maken op de prijs van 450 euro per persoon. Dat is nergens terug te lezen in de actievoorwaarden van het spel" bevestigde de zegsman vrijdag in berichtgeving in De Telegraaf.

Justitie eist in een brief dat NEM de voorwaarden snel duidelijk maakt aan het publiek.

De Nederlandse Energie Maatschappij liet in een reactie weten de WK-actie door te zetten en in gesprek te willen gaan met het ministerie van Justitie. Volgens de website van NL Energie loopt de actie nog tot 3 juli.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 2 juli 2010
Geactualiseerd: donderdag 7 maart 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie