De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

NLE wil telecommarkt opschudden

door Jeanet Woldring 1 reactie

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) wil de telecommarkt opschudden door als eerste energieleverancier, naast elektriciteit en gas, ook internet, televisie en telefonie te gaan leveren. Met het aanbieden van alles‐in‐1 pakketten wil NLE de bestaande telecombedrijven uitdagen op het gebied van prijs, snelheid en service, zo heeft de energieleverancier bekendgemaakt.

NLE begon tien jaar geleden als nieuwe speler met het openbreken van de toen, naar eigen zeggen, vastgeroeste energiemarkt. Diezelfde rol ziet NLE nu voor zichzelf als het gaat om de markt van internet, televisie en telefonie voor consumenten. “Wij vinden het mooi traditionele, ingedutte markten op te schudden,” zegt oprichter en CEO Harald Swinkels. Volgens hem is er op de alles‐in‐1 markt onvoldoende concurrentie.

Netwerk KPN

Hoe onderscheidend NLE precies kan zijn, is nog onduidelijk. De energieleverancier moet gebruikmaken van het netwerk van KPN en kan dus ook geen hogere snelheden aanbieden dan zijn concurrenten. Wel zullen de telecomdiensten goedkoper worden aangeboden dan de grote aanbieders Ziggo en KPN. Swinkels: “Dat kunnen we doordat we slim inkopen en al heel veel klanten hebben. Verder hebben we geen erfenis en grote overhead zoals de telecommastodonten wel hebben. Wij zullen een goedkoper én beter alternatief gaan bieden.” De prijzen zijn echter nog niet bekendgemaakt. NLE geeft klanten standaard een wifi‐versterker, die moet zorgen voor een beter internetsignaal binnenshuis.

Uitdagen telecommarkt

Het idee achter de nieuwe stap is de verwachting dat huishoudens door allerlei nieuwe toepassingen en betere isolatie steeds minder energie zullen gaan verbruiken. Daarom probeert NLE nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen. Swinkels: “Wij geloven dat over een periode van vijf tot tien jaar de Nederlandse huishoudens grotendeels zelfvoorzienend worden in hun energiebehoefte. Gesloten ecosystemen die energie gaan leveren, in plaats van vragen. Wij zullen dat gaan faciliteren. Het verdienmodel zit voor ons tegen die tijd niet meer in het leveren van een eenheid energie."

Tien procent van de markt

NLE wil in vijf jaar tijd tien procent van de alles‐in‐1 markt veroveren. Daarvoor zouden zo'n 500.000 huishoudens als klant moeten worden aangetrokken. In de energiebranche is het NLE gelukt om in tien jaar tijd zeven procent van de markt te bemachtigen, bijna 800.000 aansluitingen.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 5 april 2016
Geactualiseerd: woensdag 1 juni 2016

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (1)

Geplaatst door: anke ligtvoet ()

Ik heb vorig jaar mee gedaan met de veiling van de Consumentenbond en heb me - via hen - aan gemeld bij Budget-energie. Dit jaar hetzelfde gedaan en zoals jullie ook melden,
kwamen weer dezelfde maatschappijen eruit. Mijn gevoel zegt dat hier niets van klopt. Ik ga zeker niet in op hun aanbod en ook niet op de verlenging van het kotrakt met Budget energie. Mijn kontrakt loopt nog tot 1-7 a.s. Eerder over stappen heeft geen zin, dan vervalt de korting van euro 100. Klopt dit volgens jullie?
Door een auto-ongeluk heb ik een beschadiging op gelopen aan mijn korte-termijn geheugen en daardoor raak ik sneller in de war als ik veel uit moet zoeken/c.q. vergelijken.
Zouden jullie mij kunnen helpen met het uitzoeken van een nieuw aanbod? Ik woon in Garderen, wonderlijk dat jullie hier bijna om de hoek zitten. Had daar geen idee van.
Mijn verbruik: 1200 elektriciteit en 1000 m3 gas. Hopelijk kan het via deze weg of is het handiger als ik bij jullie langs kom, als dat al kan? Ik hoor het graag, bij voorbaat dank.

Opmerking van de redactie op 11-04-2016
Wij raden u aan nog even te wachten met overstappen tot de einddatum binnen circa twee maanden afloopt. Dan stapt u niet te vroeg over, maar vervalt u ook niet onnodig tijdelijk in een duurder tarief. Als u rond 1 mei contact met onze servicedesk opneemt dan helpen wij u graag bij de keuze van het energiecontract dat het beste bij uw situatie past. Wij zijn te bereiken via 0342-411350. Wij horen tegen die tijd graag van u!
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie