De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Energie vergelijken

NMa geeft netbeheerders boete

door Jeanet Woldring

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft drie regionale netbeheerders voor in totaal 1,5 miljoen euro beboet. Zij hebben hun klanten niet tijdig gecompenseerd voor stroomuitval. Het gaat om de bedrijven Rendo, Essent en Continuon. Dat heeft de NMa vrijdag bekendgemaakt.

Consumenten en ondernemers hebben bij een stroomstoring van langer dan vier uur het recht op een standaardcompensatie. De netbeheerders zijn verplicht bij de eerstvolgende jaar- of maandafrekening nadat de storing heeft plaatsgevonden, de compensatievergoeding te betalen. Dat is volgens de NMa niet gebeurd.

De netbeheerders hebben in totaal 4750 klanten te lang laten wachten op hun vergoeding. De compensatie voor een kleinverbruiker bedraagt bij een storing tussen vier en acht uur 35 euro. Daarna neemt de compensatie elke vier uur met 20 euro toe.

De hoogste boete, ter waarde van 890.000 euro, is voor Essent. Het bedrijf kon 2700 klanten niet op tijd compenseren, omdat het in de periode tussen 1 december 2006 en 31 juli 2007 de registratie van storingen niet op orde had. Dat is inmiddels wel voor elkaar en daarom heeft de toezichthouder de boete voor deze netbeheerder gematigd. Dat geldt ook voor Continuon.

Lees ook: verschil netbeheerder en energieleverancier

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 17 oktober 2008
Geactualiseerd: woensdag 6 februari 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar tot € 300 op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie