Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

NMa geeft netbeheerders boete

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft drie regionale netbeheerders voor in totaal 1,5 miljoen euro beboet. Zij hebben hun klanten niet tijdig gecompenseerd voor stroomuitval. Het gaat om de bedrijven Rendo, Essent en Continuon. Dat heeft de NMa vrijdag bekendgemaakt.

Consumenten en ondernemers hebben bij een stroomstoring van langer dan vier uur het recht op een standaardcompensatie. De netbeheerders zijn verplicht bij de eerstvolgende jaar- of maandafrekening nadat de storing heeft plaatsgevonden, de compensatievergoeding te betalen. Dat is volgens de NMa niet gebeurd.

De netbeheerders hebben in totaal 4750 klanten te lang laten wachten op hun vergoeding. De compensatie voor een kleinverbruiker bedraagt bij een storing tussen vier en acht uur 35 euro. Daarna neemt de compensatie elke vier uur met 20 euro toe.

De hoogste boete, ter waarde van 890.000 euro, is voor Essent. Het bedrijf kon 2700 klanten niet op tijd compenseren, omdat het in de periode tussen 1 december 2006 en 31 juli 2007 de registratie van storingen niet op orde had. Dat is inmiddels wel voor elkaar en daarom heeft de toezichthouder de boete voor deze netbeheerder gematigd. Dat geldt ook voor Continuon.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 10 februari 2023

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.