Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

NMa: meettarief stroom in 2011 maximaal 30,60 euro

Leestijd: 2 minuten

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft de maximum meettarieven voor elektriciteitsmeters voor 2011 vastgesteld. Er geldt vanaf 1 januari één uniform maximum tarief van 25,71 euro exclusief btw, voor de meters van kleinverbruikers die regionale netbeheerders beheren.

Dat is een stijging van 1,5 procent ten opzichte van dit jaar. De tarieven vloeien voort uit een nieuwe ministeriële regeling van 16 november j.l. Het betreft tarieven die netbeheerders in rekening brengen aan kleinverbruikers voor het meten van elektriciteit en het beschikbaar stellen van een elektriciteitsmeter. Daarmee biedt de regeling tariefbescherming aan kleinverbruikers voor te hoge tarieven.

In 2004 heeft de Tweede Kamer de wens uitgesproken tot regulering van de meettarieven om de consument te beschermen tegen onredelijke tariefstellingen. Dit resulteerde in jaarlijkse ministeriële regelingen voor de meettarieven voor elektriciteit in 2008, 2009 en 2010. 

Voor de gasmarkt zijn, net als voorgaande jaren, geen meettarieven vastgesteld. De NMa heeft nog geen wettelijke bevoegdheden om de gasmeters te reguleren. Deze wettelijke basis komt  naar verwachting ergens in 2011, wanneer het wetsvoorstel 'verbetering marktmodel' wordt aangenomen. Op dat moment komen de gasmeters in beheer bij de netbeheerders.
U kunt de meettarieven op deze site terugvinden in de detailinformatie van energieleveranciers bij 'Tarieven & Berekening'  onder meterkosten. Deze maken deel uit van de netwerkkosten.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: dinsdag 22 oktober 2019

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie