De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

NMa: meld uw ervaring of klacht energiewerving

1 reactie Leestijd: 2 minuten

De NMa, directie Toezicht Energie roept consumenten op om hun ervaringen met energiewerving te melden bij ConsuWijzer. Bij de toezichthouder komen namelijk signalen binnen die mogelijk duiden op problemen met de verkoop van energiecontracten. 

Ook ons zijn agressieve telefonische wervingspraktijken ter ore gekomen. Soms is men zomaar, zonder het te willen, een contract aangegaan. Toch kunt u hier onder uit. Tot en met 7 werkdagen na ontvangst van de schriftelijke bevestiging van het contract mag u het contract -zonder opgave van redenen- ontbinden. Deze "afkoelingsperiode" stelt u in staat om het contract dat u bent aangegaan te heroverwegen. Is de afkoelingsperiode eenmaal voorbij en hebt u het energiecontract niet ontbonden, dan gaat het nieuwe contract in en gelden de algemene voorwaarden van dit nieuwe energiecontract. 

Tip: vraag degene die u een telefonisch aanbod doet, waar u de tarieven onafhankelijk kunt vergelijken en of ze u informatie per post willen sturen. Uiteraard zonder dat u aan een contract vast zit!

Heeft u problemen gehad met de werving van een energiebedrijf of bent u van mening dat u ongewenst bent geswitcht van energiebedrijf? Maak dan via ConsuWijzer melding van uw klacht. Deze komt dan terecht bij de NMa die deze klachten gebruiken bij haar onderzoek.

Via een klachtenformulier vernemen ze graag van u hoe u bent benaderd (telefonisch, aan de deur of op andere wijze), wanneer dit plaatsvond, of u ongewenst bent geswitcht, wat uw klacht specifiek inhoudt, welke stappen u zelf al heeft ondernomen, en of het probleem inmiddels is opgelost.

 De NMa stuurt geregeld klachten door naar de energiebedrijven, zodat zij die klachten gericht kunnen oplossen. Dit doet ze echter niet zomaar. Zij hebben hiervoor wel uw toestemming nodig. Als u ook wilt dat uw klacht aan het energiebedrijf doorgezonden wordt, dan kunt u dat als zodanig aangeven.
  
Zie ConsuWijzer voor meer informatie over telefonische verkoop en huis-aan-huis verkoop (colportage) van energiecontracten. 

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 5 februari 2021

Reacties (1)

Geplaatst door: M.W. van Boven ()

Ik werd door Atoomstroom telefonisch benaderd of ik in hun aanbod geïnteresserd was. Zij hadden kunnen zien dat ik op hun website geweest was, terwijl ik geen enkele gegevens op die site of anderszins had verstuurd. Ik vind het griezelig dat via internet zomaar je gegevens bekend kunnen worden.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie