Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

NMa/DTe maakt Top 5 energievragen bekend

Leestijd: 2 minuten


De Informatielijn van de Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa) en de Dienst Uitvoering en Toezicht energie (DTe)  heeft het afgelopen jaar ongeveer 3300 publieksvragen beantwoord over energie. De meeste van deze vragen gingen over het faillissement van energieleverancier EnergyXS, de wervingsacties van Durion en over de jaarafrekeningen voor energie.

Het aantal vragen is in 2003 met 45% gestegen. Afgelopen week werd een overzicht bekendgemaakt van de meest gestelde vragen. De Top 5 ‘ranglijst’ is als volgt:

  • 15% van de vragen ging over de gevolgen van het faillissement van de energieleverancier EnergyXS
  • 13% van de vragen ging over wervingsacties van enkele energieleveranciers
  • 12% van de vragen ging over de jaarafrekening van de energie, de daarbij gehanteerde energietarieven of over de hoogte van de voorschotbetalingen
  • 10% van de vragen ging over de door de DTe vastgestelde tarieven voor gas en elektriciteit
  • 19% ging over  wet- en regelgeving 

De resterende vragen gingen over onderwerpen als het switchen naar een andere leverancier, vragen over de wijze van aansluitingen en natuurlijk over de liberalisering van de markt in z’n algemeen.

Van de 3300 vragen werden er 2800 binnen een week beantwoord. De overige antwoorden lieten aanzienlijk langer op zich wachten. Gemiddeld moest men 28 dagen wachten op een antwoord. NMa/ DTe wil deze termijn in 2004 gaan verkorten.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 14 oktober 2019

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.