De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Contractwekker: Stap nooit meer te laat over

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

Gaslicht-ContractWekker (2017).jpgSteeds meer Nederlanders stappen over van energieleverancier. Maar hoe zorgt u ervoor dat u op tijd overstapt? Met de gratis herinneringsmail van Gaslicht.com én onze ContractWekker bent u nooit meer te laat! Lees hier hoe dat werkt.

Overstappen loont

Consumenten behalen de grootste besparing op de energierekening door ieder jaar van energieleverancier te wisselen. Dat die boodschap inmiddels bij veel mensen bekend is, blijkt wel uit recente cijfers van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Vorig jaar stapten 1,25 miljoen huishoudens over van energieleverancier. Dat betekent voor een gemiddeld gezin al snel een besparing van zo'n 300 euro. Volgens de toezichthouder bedroeg het verschil tussen het goedkoopste en het duurste energiecontract zelfs 330 euro.  

ACM-Energiemonitor_23-5-2017.jpg

Voorkom te laat overstappen

Herinneringsmail.jpgHelaas stappen veel huishoudens te laat over. Waarschijnlijk te wijten aan gemakzucht of vergeetachtigheid. Ook onbegrip speelt mogelijk een rol. Daarnaast denken sommige mensen dat ze voor eens en altijd bij de voordeligste energieleverancier zitten als ze eenmaal zijn overgestapt. Mis! Zodra een energiecontract afloopt, verandert dit automatisch in een contract voor onbepaalde tijd, zonder einddatum. En dat gaat meestal gepaard met hogere variabele tarieven. We adviseren dan ook om 2 maanden voor het einde van het vaste contract opnieuw te vergelijken en te checken of u beter, voordeliger of duurzamer uit kunt zijn. 

Herinneringsservice

Om het consumenten en bedrijven makkelijker te maken, stuurt Gaslicht.com daarom een herinneringsmail om tijdig te wijzen op het aflopen van het energiecontract. Deze service verlenen we al jaren via het aanmeldingsformulier, waar overstappers dankbaar gebruik van maken.

Herinneringsmail2.jpg

Einddatum energiecontract onbekend

GaslichtContractWekker (2017).jpgHet komt wel eens voor dat mensen deze herinneringsmail niet op het juiste moment ontvangen. Hoe dat kan? Wel, energievergelijkers hebben geen inzage in het Contract Einde Register (CER), de landelijke databank van alle lopende energiecontracten voor gas en elektriciteit van kleinverbruikers. In deze database staat per energiecontract de leverancier, einddatum en opzegtermijn. 

Alleen energieleveranciers hebben toegang tot het register, dus ook tot de data wanneer uw contract afloopt. Leveranciers mogen hier overigens geen misbruik van maken door u tegen het aflopen van uw contract te overladen met aanbiedingen. Het systeem registreert de aantal opgevraagde gegevens dagelijks en controleert ook hoeveel nieuwe contracten er worden aangesloten met deze data. Wordt er misbruik geconstateerd, dan krijgt deze energieleverancier geen toegang meer tot het register.

Zet de ContractWekker van Gaslicht.com

Doordat alleen leveranciers toegang hebben tot het CER is het voor Gaslicht.com niet mogelijk de exacte overstapdatum automatisch te communiceren. Dat is afhankelijk van de einddatum van het nog lopende contract en het moment van overname door de nieuwe leverancier. Wilt u voorkomen dat u te laat overstapt, waardoor u doorgaans veel hogere variabele tarieven betaalt? Of voorkomen dat u te vroeg overstapt waardoor u een opzegvergoeding moet betalen?  Zet dan de ContractWekker en ontvang een e-mail op het juiste moment dat u weer kunt overstappen. Zodoende kunt u zelf actie ondernemen, vergelijken en overstappen op een voordelig energiecontract.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: woensdag 21 april 2021


Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie