De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Noord-Brabant verspreidt gratis energiemeters

1 reactie

De provincie Noord-Brabant verspreidt de komende weken gratis tweeduizend energiemeters. Inwoners kunnen zich aanmelden voor een meter via een bon die deze week in de Brabantse huis-aan-huisbladen verschijnt of via de website consument-en-energie.nl.

De actie is een onderdeel van de voorlichtingscampagne Neem je energierekening in eigen hand.
De meeste mensen zijn zich vaak niet bewust van wat het gebruik van (elektrische) apparaten kost. Een energiemeter laat dit op eenvoudige wijze zien. De provincie hoopt inwoners hierdoor bewust te kunnen maken van het energiegebruik en de wijze waarop energie bespaard kan worden.

De actie werkt volgens een estafettesysteem. Na drie weken geeft een deelnemer de meter door aan familieleden, vrienden of collega's. Binnen een half jaar zouden op die manier Brabantse 25.000 huishoudens in aanraking moeten zijn geweest met de actie.

Zoals in onze Energie e-zine van december 2005 vermeld, kan iedere Nederlander meedoen aan de actie. U kunt natuurlijk ook uw eigen energiemeter kopen, die het vermogen kan meten (Watt), het verbruik in een bepaalde tijdsperiode (kWh) en de kosten in euro. Ze zijn vanaf 25 euro te koop bij on-line electronicawinkels. Tip: zoek in Google met het trefwoord "electronicawinkels" en zoek in deze winkels naar 'energiemeter'.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: maandag 9 januari 2006

Reacties (1)

Geplaatst door: oostdam ()

Mijn familie woont in Brabant. Ik zag uw berichtgeving over een gratis energiemeter. Ik woon in Den Haag. Kan ik ook een meter van u ontvangen? Adres:xxxx Den Haag. Alvast hartelijk dank.

Opmerking van de redactie op 27-07-2011
Adres gegevens verwijderd. Campagne is voorbij, bericht waarop u reageert dateert uit 2006. U kunt zo`n meter wel met korting bestellen via Gaslicht.com. Ga naar http://www.energiebespaarshop.nl/gaslicht/bespaar-top-5-gaslicht en kies voor de Go Green Energieverbruiksmeter.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie