De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Noordzee gebruikt voor windmolens

door Jeanet Woldring

Windenergie.jpgNederland gaat samen met acht andere landen samenwerken bij de planning en aanleg van windmolens op zee.

Ook gaan ze andere technologieën onderzoeken om duurzame energie op te wekken op de Noordzee. Minister Kamp is de initiatiefnemer van de samenwerking. De landen bekrachtigen hun afspraken vandaag op de energieraad in Luxemburg.

Kosten besparen

In die afspraken komt te staan wat de standaarden voor windmolens worden en waar ze moeten komen. De bouwkosten kunnen door samenwerking aanzienlijk omlaag, bijvoorbeeld door gezamenlijke ontwikkeling en inkoop. 

Grootste windparken van Europa

'Nederland gaat de komende zeven jaar de vijf grootste windparken van Europa en misschien wel van de wereld aanleggen', zegt Kamp. 'Die leveren straks stroom voor 5 miljoen Nederlandse huishoudens.' Op zulke miljardenprojecten levert een beetje besparen al veel op.

Hele Noordzee bedekt

In de toekomst zal de hele Noordzee bedekt zijn met windmolens, voorspelt Kamp.  'We moeten echt van fossiele energie naar duurzame energie. Deze samenwerking is een doorbraak en kan leiden tot een Europees energiebeleid.'

Meer informatie: Windenergie op zee (Rijksoverheid)

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: maandag 6 juni 2016
Geactualiseerd: maandag 8 februari 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie