De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

NRE Energie introduceert Enerfree

Het Eindhovense bedrijf NRE Energie introduceert deze week een nieuw merk in de energiemarkt: Enerfree. Op Gaslicht.com is de aanbieder al in de vergelijking opgenomen en aanmelden via deze vergelijkingssite is eveneens mogelijk.

Volgens NRE biedt Enerfree consumenten gegarandeerd voordeel op gas én elektriciteit. Doordat de afhandeling enkel via internet en e-mail plaatsvindt, is er een minimum aan overheadkosten. Zo kunnen consumenten een flink voordeel behalen op hun energierekening. "Op dit moment is Enerfree de goedkoopste leverancier voor gas en elektriciteit in één pakket", zo beweert het bedrijf.

Nu zijn er wel meer bedrijven die beweren de goedkoopste te zijn. Zo geven Oxxio (voorheen Energiebedrijf.com) én Energie:direct  allebei  'een laagste prijsgarantie'! Wie echt het voordeligst is,  blijkt uit de TOP 5 goedkoopste energiepakketten op Gaslicht.com. Wat blijkt? Bij een gemiddeld stroomverbruik en een dubbele meter is de ranglijst met één- en meerjarige contracten  als volgt:

leveringskosten
per jaar 
 contractduur  soort stroom
 1. Oxxio  € 199,92  1 jaar  groen
 2. Enerfree  € 206,66  2 jaar*  grijs
 3. Energie:direct  € 210,53  1 jaar  grijs


Hoewel het nog geen tien euro scheelt op jaarbasis, krijgt u bij Oxxio dus de voordeligste stroom. Opgemerkt moet worden dat de vergelijking enigszins mank gaat, omdat je bij Enerfree twee jaar vastzit aan het contract en een meerjarig contract is meestal goedkoper.* Om die reden staat Enerfree niet in de TOP 5 goedkoopste energiepakketten, want dat zou een 'appels en peren' vergelijking opleveren! Daarnaast levert Oxxio groene stroom, terwijl bij de twee anderen de stroom grijs is. 

Of Enerfree de goedkoopste leverancier is voor gas en elektriciteit in één pakket is, valt moeilijk te controleren in één oogopslag. Om de doodeenvoudige reden dat zogenaamde combi-pakketten nog niet vergeleken kunnen worden. Via een handmatige optelling van de jaarprijzen van stroom en gas blijkt inderdaad dat Enerfree als goedkoopste leverancier uit de bus komt!  Ook hier geldt echter dat u aan een tweejarig contract vastzit.

NRE Energie wil met Enerfree voordeel en vertrouwen in één product combineren.  Naast de algemene Enerfreepagina, krijgt elke zakelijke en particuliere klant een eigen webomgeving, waar gegevens kunnen worden bijgehouden.

Meer informatie en aanmelden: Enerfree Elektriciteit en Enerfree Gas
*Update 15 april 2005: Enerfree heeft bekend gemaakt ook 1-jarige contracten aan te bieden. Hulde!

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 8 april 2005
Geactualiseerd: vrijdag 1 november 2019

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie