De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Nuon meeste klanten verloren

1 reactie

Nuon heeft sinds de liberalisering van de energiemarkt de meeste klanten verloren. Ook bij  het Zeeuwse Delta liepen consumenten en zakelijke klanten  weg. Essent en vooral Eneco presteerden een stuk beter. Dat blijkt uit een studie die uitgevoerd is in opdracht van brancheorganisatie EnergieNed, zo meldt het Financieele Dagblad afgelopen maandag. EnergieNed laat weten dat de studie helemaal niet uitgevoerd is. 

Energiebedrijven weigeren klantenaantallen en verschuivingen in marktaandelen te publiceren. Maar uit de cijfers van het onderzoek zou blijken dat Nuon vooral terrein verliest op de kleinzakelijke markt. Het marktaandeel op stroomgebied is bij Nuon met 2,4% teruggelopen en op gasgebied zelfs met 2,9%. Essent wint op de zakelijke gasmarkt (+2,7%) en nieuwkomer Oxxio wint op de huishoudelijke gasmarkt (+0,9%).

Het verlies van Nuon valt samen met de slechte administratie van klanten die overstappen. Vooral Nuon had daar een chaos van. Na ingrijpen van het ministerie van Economische Zaken is er orde op zaken gesteld. Uit nieuw onderzoek van de DTe blijkt Nuon bijna geen fouten meer te maken.

Nuon is door het Financieele Dagblad om een reactie gevraagd en zegt zich te 'herkennen' in de onderzoeksresultaten.  De dalingen van de marktaandelen zouden 'relatief gering' zijn.  Om hun marktaandeel te behouden wil het bedrijf zich inzetten op verdere verbetering van de dienstverlening. Ook wil het zich verder profileren op duurzaamheid en huishoudens helpen de stijgende kosten voor energie te beheersen door te 'focussen' op energiebesparing.

EnergieNed heeft naar aanleiding van de publicatie in het FD een persbericht uitgebracht. Hierin wordt ten stelligste ontkend dat er een studie is gedaan naar marktaandelen. De brancheorganisatie vermoedt dat de cijfers uit een 'dummy' van een fictief onderzoeksresultaat komen... De krant is verzocht de berichtgeving te rectificeren.

bronnen: FD.nl en EnergieNed

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 25 oktober 2005
Geactualiseerd: vrijdag 5 februari 2021

Reacties (1)

Geplaatst door: Carolien ()

Verbaasd mij niet.
Ik heb niet 1 x maar wel een paar honderd keren voor mijn verschillende adressen(diverse periodes door de jaren heen)
een uitbetalingsverzoek moeten doen. Half jaar geleden. Voor de zoveelste keer heb ik moeten smeken, bellen faxen om mijn nota van eur 7.000,- uitbetaald te krijgen. Echt waardeloos dat NUON

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie