De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nuon verlaagt variabele energietarieven

Nuon verlaagt per 1 januari aanstaande de variabele tarieven voor consumenten. De rekening voor de levering van energie zal daardoor met ruim 3 procent dalen. Dit betekent dat een huishouden met een gemiddeld verbruik jaarlijks ruim 30 euro minder gaat betalen voor hun energielevering. Nuon is hiermee de eerste die de tarieven bekend maakt.

Vanwege dalende marktinkoopprijzen valt de rekening voor levering van gas ongeveer 5 procent  lager uit en van elektriciteit ongeveer 1 procent. Deze percentages zijn indicaties. Nuon stelt de definitieve energietarieven in december vast. De energiekosten zijn hiermee weer terug op het niveau van 2006. 

Volgens de energieleverancier besteedt een gemiddeld gezin per 1 januari ongeveer 5 procent van het besteedbaar inkomen aan energiekosten. Nuon: 'Je kunt je energiekosten verder omlaag brengen. In Nederlandse huishoudens wordt jaarlijks nog vele honderden euro’s verspild door onnodig energieverbruik.

Bijna de helft van alle huizen in Nederland is bijvoorbeeld niet goed geïsoleerd. Door een niet-geïsoleerde gevel te isoleren kan jaarlijks gemiddeld 168 euro bespaard worden. En het verlaagde btw tarief (van 19% naar 6%) zorgt ervoor dat het juist nu extra voordelig is om je huis te laten isoleren.'

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie