Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Nuon verlaagt variabele energietarieven

Leestijd: 1 minuut

Nuon verlaagt per 1 januari aanstaande de variabele tarieven voor consumenten. De rekening voor de levering van energie zal daardoor met ruim 3 procent dalen. Dit betekent dat een huishouden met een gemiddeld verbruik jaarlijks ruim 30 euro minder gaat betalen voor hun energielevering. Nuon is hiermee de eerste die de tarieven bekend maakt.

Vanwege dalende marktinkoopprijzen valt de rekening voor levering van gas ongeveer 5 procent  lager uit en van elektriciteit ongeveer 1 procent. Deze percentages zijn indicaties. Nuon stelt de definitieve energietarieven in december vast. De energiekosten zijn hiermee weer terug op het niveau van 2006. 

Volgens de energieleverancier besteedt een gemiddeld gezin per 1 januari ongeveer 5 procent van het besteedbaar inkomen aan energiekosten. Nuon: 'Je kunt je energiekosten verder omlaag brengen. In Nederlandse huishoudens wordt jaarlijks nog vele honderden euro’s verspild door onnodig energieverbruik.

Bijna de helft van alle huizen in Nederland is bijvoorbeeld niet goed geïsoleerd. Door een niet-geïsoleerde gevel te isoleren kan jaarlijks gemiddeld 168 euro bespaard worden. En het verlaagde btw tarief (van 19% naar 6%) zorgt ervoor dat het juist nu extra voordelig is om je huis te laten isoleren.'

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: dinsdag 15 oktober 2019

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.