De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Nuon wil kernenergie uit haar pakket schrappen

Leestijd: 1 minuut

Nuon wil haar percentage kernenergie terugbrengen van 3,6 procent naar nul. Dit is echter een streven, want het moet wel economisch verantwoord zijn en praktisch uitvoerbaar.

Een probleem daarbij is dat van geimporteerde stroom de herkomst moeilijk te achterhalen is. Nuon, dat ondanks de aankoop van de elektriciteitscentrales van Reliant nog 40 procent van de stroom elders moet inkopen, zegt daarbij te kijken naar de brandstoffenmix van de landen waaruit het importeert. Bijvoorbeeld Frankrijk, Duitsland en België wekken de elektriciteit nog voor een belangrijk deel op met kernenergie.

Essent, mede-eigenaar van de kerncentrale in Borssele, wordt al geruime tijd op de korrel genomen door milieuorganisaties. Maar Essent beroept zich m.b.t. sluiting van Borssele op politieke besluitvorming.

Bron: BN/De Stem, 2003-05-14

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 16 mei 2003
Geactualiseerd: donderdag 22 mei 2003

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie