De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Nuon ziet af van administratiekosten voor noodstroomlevering.

Energiebedrijf Nuon heeft besloten geen administratiekosten in rekening te brengen voor het leveren van noodstroom aan ex-klanten van het inmiddels failliete EnergyXS.

In augustus 2003 ging stroomleverancier EnergyXS failliet. Om ervoor te zorgen dat de klanten van het bedrijf bij een faillissement toch stroom blijven krijgen, bestaat er een wet die de netbeheerder van de klant aanwijst als verantwoordelijke voor de levering. Deze noodlevering stopt op het moment dat de klant een nieuwe energieleverancier heeft geselecteerd.

Afgelopen december heeft Nuon, in haar rol als netbeheerder, de nota’s voor deze noodstroomlevering aan de desbetreffende klanten verzonden. Hierin was een post opgenomen van € 29,75 (excl. BTW) voor administratiekosten. Echter, de toezichthouder van de energiesector, de Dte, had al aangegeven dat er voor kleinverbruikers (particulieren en kleinschalige zakelijke verbruikers) geen administratiekosten in rekening mogen worden gebracht. Nuon deed dit als enige wel en is hier ook op aangesproken door de Dte.

Na onderling overleg met de Dte heeft Nuon nu, onder protest, besloten geen administratiekosten te berekenen aan kleinverbruikers.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 20 januari 2004
Geactualiseerd: vrijdag 23 januari 2004

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie