Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nuon ziet af van administratiekosten voor noodstroomlevering.

Energiebedrijf Nuon heeft besloten geen administratiekosten in rekening te brengen voor het leveren van noodstroom aan ex-klanten van het inmiddels failliete EnergyXS.

In augustus 2003 ging stroomleverancier EnergyXS failliet. Om ervoor te zorgen dat de klanten van het bedrijf bij een faillissement toch stroom blijven krijgen, bestaat er een wet die de netbeheerder van de klant aanwijst als verantwoordelijke voor de levering. Deze noodlevering stopt op het moment dat de klant een nieuwe energieleverancier heeft geselecteerd.

Afgelopen december heeft Nuon, in haar rol als netbeheerder, de nota’s voor deze noodstroomlevering aan de desbetreffende klanten verzonden. Hierin was een post opgenomen van € 29,75 (excl. BTW) voor administratiekosten. Echter, de toezichthouder van de energiesector, de Dte, had al aangegeven dat er voor kleinverbruikers (particulieren en kleinschalige zakelijke verbruikers) geen administratiekosten in rekening mogen worden gebracht. Nuon deed dit als enige wel en is hier ook op aangesproken door de Dte.

Na onderling overleg met de Dte heeft Nuon nu, onder protest, besloten geen administratiekosten te berekenen aan kleinverbruikers.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie