De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij bellen u graag terug
Nù bij uw overstap:
€ 20 voucher voor

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ook Benergy beschermt uw privacy!

door Sanne de Jong - Bins

Vanaf 25 mei geldt de nieuwe Europese privacywet. Daarom hebben we onze privacyverklaring vernieuwd en uitgebreid. Hierin leggen wij nóg beter uit waarvoor wij persoonsgegevens van u gebruiken.

overstappen-en-privacy-gaslicht-002.png

Wat is de AVG? En wat verandert er?

Vanaf 25 mei geldt de nieuwe Europese privacywetgeving, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Daarmee krijgt u meer en sterkere privacyrechten en gelden voor organisaties meer verplichtingen om zorgvuldig met persoonsgegevens om te gaan. Deze verordening zorgt ervoor dat in de hele EU dezelfde privacywetgeving geldt.

Meer en sterkere privacyrechten

Niet iedereen is zich ervan bewust, maar iedereen heeft privacyrechten. Zoals het recht om in te zien welke persoonsgegevens een organisatie van u heeft. Die rechten zijn nu uitgebreid met het recht op dataportabiliteit (het recht om uw gegevens mee te nemen) en het recht op vergetelheid (het recht dat organisaties uw persoonsgegevens moeten wissen als u erom vraagt). De regels voor toestemming zijn ook verscherpt: als u toestemming moet geven voor het gebruik van uw gegevens, mag u die bijvoorbeeld niet ongemerkt geven. En u moet uw toestemming ook weer makkelijk kunnen intrekken.

En specifiek voor de energiemarkt?

De grootste verandering voor de energiemarkt is dat u toestemming moet geven aan energieleveranciers om in het centrale register uw gegevens te kunnen inzien. Dit zijn databases waarin bijvoorbeeld staat wanneer uw contract afloopt, hoeveel energie u verbruikt en wat voor soort aansluiting u heeft. Alleen energieleveranciers hebben toegang tot deze gegevens. Een concrete verandering is dat een deur- of straatverkoper van een leverancier dus niet zomaar meer al uw gegevens al inzichtelijk heeft, voordat u hier zelf nadrukkelijk toestemming voor heeft gegeven. Let op! Dat geldt ook als u gebeld wordt door een verkoper die u een persoonlijk energie aanbod wil doen.

Gaslicht.com en uw privacy

Bij Gaslicht.com respecteren wij uiteraard ook uw privacy. Dat doen we al 15 jaar lang. Zo hebben we persoonsgegevens al bij de oprichting van Benergy (2003) aangemeld bij de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). De wet die nu vervangen is door de AVG. En vanzelfsprekend leven wij deze verordening na. Voor een overstap van energieleverancier zijn behoorlijk wat gegevens nodig om dat proces soepel te laten verlopen. Wij zorgen er voor dat dit veilig en zorgvuldig gebeurt en dat uw gegevens optimaal zijn beschermd. 

Zo gaan we om met uw persoonsgegevens

Benieuwd welke persoonsgegevens we van u gebruiken? En wat we er eigenlijk precies mee doen en waarom? Dat lichten we graag toe in onze nieuwe privacyverklaring.
 

Deel dit artikel op:

Sanne de Jong - Bins

Manager operations assistent
Sanne de Jong - Bins
Ik ben Sanne, sinds 2011 werkzaam voor Gaslicht.com. In Voorthuizen, waar Gaslicht.com gevestigd is, verzorg ik de communicatie en stuur ik het klantenserviceteam aan. Samen met alle medewerkers probeer ik te laten zien hoe gemakkelijk overstappen is. Veel mensen realiseren zich niet dat er zoveel te besparen valt op de energierekening. De enthousiaste reacties en reviews van overstappers, daar doen we het voor!

Reageren

Navigatie