De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Ook Benergy beschermt uw privacy!

door Sanne de Jong - Bins Leestijd: 2 minuten

Vanaf 25 mei geldt de nieuwe Europese privacywet. Daarom hebben we onze privacyverklaring vernieuwd en uitgebreid. Hierin leggen wij nóg beter uit waarvoor wij persoonsgegevens van u gebruiken.

overstappen-en-privacy-gaslicht-002.png

Wat is de AVG? En wat verandert er?

Vanaf 25 mei geldt de nieuwe Europese privacywetgeving, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Daarmee krijgt u meer en sterkere privacyrechten en gelden voor organisaties meer verplichtingen om zorgvuldig met persoonsgegevens om te gaan. Deze verordening zorgt ervoor dat in de hele EU dezelfde privacywetgeving geldt.

Meer en sterkere privacyrechten

Niet iedereen is zich ervan bewust, maar iedereen heeft privacyrechten. Zoals het recht om in te zien welke persoonsgegevens een organisatie van u heeft. Die rechten zijn nu uitgebreid met het recht op dataportabiliteit (het recht om uw gegevens mee te nemen) en het recht op vergetelheid (het recht dat organisaties uw persoonsgegevens moeten wissen als u erom vraagt). De regels voor toestemming zijn ook verscherpt: als u toestemming moet geven voor het gebruik van uw gegevens, mag u die bijvoorbeeld niet ongemerkt geven. En u moet uw toestemming ook weer makkelijk kunnen intrekken.

En specifiek voor de energiemarkt?

De grootste verandering voor de energiemarkt is dat u toestemming moet geven aan energieleveranciers om in het centrale register uw gegevens te kunnen inzien. Dit zijn databases waarin bijvoorbeeld staat wanneer uw contract afloopt, hoeveel energie u verbruikt en wat voor soort aansluiting u heeft. Alleen energieleveranciers hebben toegang tot deze gegevens. Een concrete verandering is dat een deur- of straatverkoper van een leverancier dus niet zomaar meer al uw gegevens al inzichtelijk heeft, voordat u hier zelf nadrukkelijk toestemming voor heeft gegeven. Let op! Dat geldt ook als u gebeld wordt door een verkoper die u een persoonlijk energie aanbod wil doen.

Gaslicht.com en uw privacy

Bij Gaslicht.com respecteren wij uiteraard ook uw privacy. Dat doen we al 15 jaar lang. Zo hebben we persoonsgegevens al bij de oprichting van Benergy (2003) aangemeld bij de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). De wet die nu vervangen is door de AVG. En vanzelfsprekend leven wij deze verordening na. Voor een overstap van energieleverancier zijn behoorlijk wat gegevens nodig om dat proces soepel te laten verlopen. Wij zorgen er voor dat dit veilig en zorgvuldig gebeurt en dat uw gegevens optimaal zijn beschermd. 

Zo gaan we om met uw persoonsgegevens

Benieuwd welke persoonsgegevens we van u gebruiken? En wat we er eigenlijk precies mee doen en waarom? Dat lichten we graag toe in onze nieuwe privacyverklaring.
 

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 15 juni 2018

Sanne de Jong - Bins
Sanne de Jong - Bins Business Unit Manager

Sanne is als Business Unit Manager verantwoordelijk voor onze website content, onderzoeken, persberichten en de samenwerking met de energieleveranciers. Samen met het team streeft Sanne naar het meest complete energieaanbod, de beste service en de hoogste klantwaardering. Sanne wordt vanwege haar expertise regelmatig gevraagd voor media-interviews en om mee te denken over energievraagstukken binnen Nederland.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie