Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ook gas en elektriciteit zorgen voor inflatie


De stijging van brandstofprijzen wordt gezien als een belangrijke oorzaak voor inflatiestijging. Ook gas en elektriciteit spelen hierin een voorname rol.

De  prijzen van gas en elektra zijn in april 2004 4,3% hoger dan in dezelfde maand in 2003. Brandstoffen zijn in diezelfde periode met 6,7% gestegen. Feitelijk heeft de stijging van gas en elektra meer invloed op de inflatie van brandstof. Gas en elektra draagt 3,6% bij aan de inflatie, brandstof 3,1%.

De prijsstijging van huishoudelijke energie komt voornamelijk voor rekening van elektriciteit.  Energiebedrijven hebben van de toezichthouder van de markt (DTe) toestemming gekregen om per 1 januari 2004 de prijzen voor levering van elektriciteit te verhogen. Dit omdat afgelopen jaar de inkoopprijs voor elektriciteit fors is gestegen. Daarnaast is de milieubelasting per 1 januari 2004 ook met 2,4% gestegen. Over deze stijgingen komt ook nog eens 19% BTW.


Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie