De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Ook gas en elektriciteit zorgen voor inflatie


De stijging van brandstofprijzen wordt gezien als een belangrijke oorzaak voor inflatiestijging. Ook gas en elektriciteit spelen hierin een voorname rol.

De  prijzen van gas en elektra zijn in april 2004 4,3% hoger dan in dezelfde maand in 2003. Brandstoffen zijn in diezelfde periode met 6,7% gestegen. Feitelijk heeft de stijging van gas en elektra meer invloed op de inflatie van brandstof. Gas en elektra draagt 3,6% bij aan de inflatie, brandstof 3,1%.

De prijsstijging van huishoudelijke energie komt voornamelijk voor rekening van elektriciteit.  Energiebedrijven hebben van de toezichthouder van de markt (DTe) toestemming gekregen om per 1 januari 2004 de prijzen voor levering van elektriciteit te verhogen. Dit omdat afgelopen jaar de inkoopprijs voor elektriciteit fors is gestegen. Daarnaast is de milieubelasting per 1 januari 2004 ook met 2,4% gestegen. Over deze stijgingen komt ook nog eens 19% BTW.


Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2004
Geactualiseerd: zondag 16 mei 2004

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie