Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Ook gas en elektriciteit zorgen voor inflatie

Leestijd: 1 minuut


De stijging van brandstofprijzen wordt gezien als een belangrijke oorzaak voor inflatiestijging. Ook gas en elektriciteit spelen hierin een voorname rol.

De  prijzen van gas en elektra zijn in april 2004 4,3% hoger dan in dezelfde maand in 2003. Brandstoffen zijn in diezelfde periode met 6,7% gestegen. Feitelijk heeft de stijging van gas en elektra meer invloed op de inflatie van brandstof. Gas en elektra draagt 3,6% bij aan de inflatie, brandstof 3,1%.

De prijsstijging van huishoudelijke energie komt voornamelijk voor rekening van elektriciteit.  Energiebedrijven hebben van de toezichthouder van de markt (DTe) toestemming gekregen om per 1 januari 2004 de prijzen voor levering van elektriciteit te verhogen. Dit omdat afgelopen jaar de inkoopprijs voor elektriciteit fors is gestegen. Daarnaast is de milieubelasting per 1 januari 2004 ook met 2,4% gestegen. Over deze stijgingen komt ook nog eens 19% BTW.


Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: zondag 16 mei 2004

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.