De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Ook RWE verlaagt tarieven

5 reacties

RWE Energy Nederland verlaagt de tarieven voor gas vanaf 1 juli van dit jaar met 8 tot 10%. De stroomtarieven gaan met 3 tot 6% omlaag. De definitieve tarieven worden in juni vastgesteld, zo liet het bedrijf op 24 april via een persbericht weten.

Tariefsverlaging van 80 euro
De tariefsverlaging komt voor de gemiddelde klant neer op 80 euro op jaarbasis. Dit is goed nieuws voor de 350.000 huishoudelijke klanten van het bedrijf, die RWE met de overname van Obragas en Haarlemmermeergas kreeg. Door de warme winter zal de energierekening trouwens ook zonder die prijsverlaging lager uitvallen dit jaar, zo verwacht het bedrijf.

RWE in TOP 5 op Gaslicht.com en Energiewereld
Op dit moment is RWE één van de goedkoopste energieleveranciers. In het persbericht verwijst het bedrijf naar de vergelijkingssite www.gaslicht.com. Volgens de berekening voor een standaard pakket gas en elektriciteit  bij een gemiddeld verbruik van 1850 m³ en 3500 kWh staat RWE op de derde plaats in de ranglijst van goedkoopste energiepakketten. Samen met Energie:direct, Oxxio, Main Energie en Nuon leveren zij energie aan een gemiddeld huishouden voor nog geen € 1000 per jaar. Bedenk wel dat dit bedrag uitsluitend de leveringskosten betreft en niet de transportkosten en energiebelasting.

Energieprijs gekoppeld aan olieprijs
De afgelopen jaren zijn de energietarieven gemiddeld per jaar alleen maar gestegen. In de afgelopen drie-vier jaar is het variabele tarief voor gas met ruim 60 % en voor elektriciteit met zo'n 70 % gestegen volgens RWE. De gasprijs steeg van 24,4 cent per kubieke meter in 1997 naar 55,8 cent eind 2006, zo blijkt uit CBS-cijfers. De elektriciteitsprijs voor een gemiddelde consument is gestegen van 10,3 cent naar 19,6 cent per kWh. In januari 2007 steeg het variabele tarief voor zowel elektriciteit als voor gas elk met 11 %.

De energieprijs is gekoppeld aan de prijs van olie. Als reden voor de prijsverlaging voert RWE dan ook aan dat de olieprijs is gedaald in de periode november 2006 tot en met april 2007. Daarnaast is er door het warme weer een verminderde vraag naar energie, die ook invloed heeft op de energieprijs.

Ook Nuon en Essent verlagen
Nuon en Essent kondigden al eerder aan de tarieven te verlagen. De precieze omvang van de daling is bij Nuon afhankelijk gemaakt van de prijzen van olie in de maanden maart en april. Omdat die prijzen toen echter gestegen zijn, zal de daling mogelijk beperkt zijn. Ook zullen doorgevoerde verlagingen waarschijnlijk niet lang duren door die recente prijsstijgingen. De klanten van RWE, Nuon en Essent kunnen daarom beter maar niet te vroeg juichen. Tenzij gekozen wordt voor een vaste prijs contract.

Vaste prijscontract of variabel prijscontract
Sinds 1 januari 2007 is het vaste tarief bij RWE lager dan het variabele tarief. Dat is opmerkelijk omdat vaste prijs contracten in de meeste gevallen  duurder zijn op het moment van afsluiten. Het is extra aantrekkelijk om 'op te tekenen voor een vast tarief', zo promoot de aanbieder dit product. Bij RWE kan een klant kiezen om zijn energieprijs voor maximaal 3 jaar vast te zetten. U kunt zich na vergelijking online aanmelden voor de leverancier van uw keuze. Wilt u eerst meer achtergrondinformatie, lees dan het artikel: Hoe moet ik overstappen naar een andere energieleverancier?

Meer informatie: Vast of variabel 

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 26 april 2007
Geactualiseerd: vrijdag 5 februari 2021

Reacties (5)

Geplaatst door: Peter ()

Jos,
De aanpassing aan de olieprijzen loopt een half jaar achter.
Die daling naar 51 dollar krijgen we per 1 juli te zien in de energieprijzen.
Dus per 1 januari volgt dus ook weer een fikse verhoging omdat de olie na de daling weer flink gestegen is.
De verhoging zal dan wel weer hoger liggen dan de daling nu.
Dit fenomeen kun je dus ook aan de pomp merken.
De prijzen zakken altijd minder dan ze dalen en zo blijft de prijs van benzine procentueel veel meer stijgen dan ze dalen met als gevolg deze belachelijke prijzen aan de pomp.
Zo kun je stellen dat als de olie op een prijs zou staan van bijvoorbeeld 70 dollar en de benzine 1 euro 50 kost dat na een jaar ,door alle schommelingen in de prijs van olie en prijsverhogingen en verlagingen van de benzine, de prijs van olie weer op 70 dollar zou staan,de benzineprijs weleens 1 euro 60 zou kunnen kosten.
Dus 10 eurocent meer tegenover eenzelfde olieprijs een jaar geleden.
Daar komen dus die gigantische winsten vandaan.
Het verbaast mij nog het meest dat de laatste tijd hierover helemaal niets meer wordt geschreven.
Zijn wij allemaal monddood gemaakt inclusief consumentenorganisaties?
De tijd zal het leren.

Geplaatst door: Jos ()

Vreemd bericht, volgens de olie sites is de olieprijs van 51 dollar in Januari 2007 tot 67 dollar per barrel in mei gestegen. De tarieven voor benzine aan de pomp tonen dit ook aan, 1,45 euro per liter deze maand en in januari nog 1,23 euro per liter

Geplaatst door: baviaan ()

hoe zit dat?????

Geplaatst door: baviaan ()

als je de korting van het lente voordeel weghaal staan ze op de 10de plek met een 1 jarig contract, 15de plek met een 2 en 3 jarig contract

Geplaatst door: AAP ()

RWE rulez!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie