De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Ook Utrecht onder de windmolens

Leestijd: 1 minuut

Ondanks de vele bezwaren zet het Utrechtse provinciebestuur zijn plannen voor windmolens in de Eempolders langs de rijksweg A1 (Amsterdam-Amersfoort) tussen Baarn en Amersfoort door.

Het gaat om twee rijen van vijf turbines van 80 meter hoog en met de wieken meegeteld zelfs 120 meter hoog. Ook op andere plekken in de provincie worden tegen de wens van de omwonenden in windmolens gebouwd: langs de A-2 (Amsterdam - Utrecht) bij Abcoude, langs de A-12 (Utrecht - Den Haag) bij Woerden en langs het Amsterdam-Rijnkanaal bij Nieuwegein.

Naar aanleiding van de klachten worden wel nieuwe plekken bestudeerd, maar de veranderingen zijn marginaal. In totaal gaat het om dertig windmolens, waarmee de provincie in 2010 50 megawatt energie wil opwekken. Gedeputeerde Staten hebben gisteren formeel opdracht gegeven voor een studie om te bepalen of de gekozen locaties verantwoord zijn.

GS van Utrecht laten ook alternatieve locaties  onderzoeken, om niet met lege handen te staan als plekken niet haalbaar blijken, bijvoorbeeld meer richting A 28 (Amersfoort - Zwolle).

Bron: Utrechts Nieuwsblad, 2003-04-23

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: zaterdag 24 mei 2003
Geactualiseerd: maandag 14 oktober 2019

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie