De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Opnieuw meer overstappers van energieleverancier

door Jeanet Woldring

Het aantal consumenten en bedrijven dat wisselt van energieleverancier blijft stijgen. Afgelopen jaar werd een recordaantal van 2,3 miljoen overstapverzoeken verwerkt, volgens branchevereniging Energie­Nederland een stijging van ruim 15 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Het was het vijfde jaar op rij dat er meer werd gewisseld. Ten opzichte van 2010 was de groei 85 procent. Januari blijkt de maand met de meeste overstappers. Volgens Energie­Nederland tonen de cijfers aan dat de drempel om van leverancier te wisselen laag is en dat de consument zijn weg weet te vinden op de energiemarkt. Er valt ook heel wat te kiezen, benadrukt de organisatie. Prijsvergelijkingswebsites vergemakkelijken daarbij het vergelijken en overstappen.

Aanbod op maat

Sinds 1 juli vorig jaar is het volgens de branchevereniging eenvoudiger om aanbiedingen van energieleveranciers te vergelijken omdat energieleveranciers hun producten moeten aanbieden volgens 'Aanbod op Maat', dat samen met toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) werd ontwikkeld.

Klanttevredenheid

Het switchpercentage is vooral een graadmeter voor de marktdynamiek, stelt de branchevereniging. Als belangrijkste indicator voor marktwerking wordt de klanttevredenheid genoemd. Uit onderzoek van ACM blijkt keer op keer dat consumenten over het algemeen zeer tevreden zijn over hun energieleverancier. Dat hoeft natuurlijk geen bewijs te zijn voor goede marktwerking. Voor overstappers speelt de prijs een veel grotere rol. Volgens de toezichthouder is dat de grootste reden om over te stappen naar een andere energieleverancier.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 8 januari 2016
Geactualiseerd: woensdag 16 oktober 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie