Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Opwarming aarde groter dan voorspeld

Leestijd: 1 minuut

De aarde versnelt haar eigen opwarming. Onderzoekers verwachten dat het flink warmer wordt dan voorspeld. Dat staat in Trouw naar aanleiding van een artikel in het vakblad Geophysical Research Letters (GRL).

Broeikasgassen zoals kooldioxide en methaan warmen de aarde op, maar een warmer wordende wereld verhoogt ook de concentratie van diezelfde broeikasgassen. Oceanen leggen bijvoorbeeld in warmere tijden minder kooldioxide vast. Deze zogeheten positieve terugkoppeling was al langer bekend maar het lukte de wetenschap niet om de grootte ervan te bepalen.

Een groep onderzoekers beweert deze week in het vakblad Geophysical Research Letters (GRL) dat ze er nu toch een vinger achter hebben gekregen.

Het is een grove schatting, met een grote onzekerheidsmarge, maar de verwachte opwarming zal zo’n 50 procent naar boven moeten worden bijgesteld.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 14 oktober 2019

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.