Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Orro failliet, energielevering blijft gegarandeerd

Leestijd: 1 minuut

De NMa heeft vandaag de vergunning van Orro Energy  ingetrokken voor de levering van elektriciteit en gas aan klanten. Het Turks-Nederlandse energiebedrijf heeft financiële problemen. Als u klant bent van Orro hoeft u zich geen zorgen te maken dat u wordt afgesloten. U blijft namelijk elektriciteit en gas ontvangen.

Orro kan niet langer de ingekochte energie betalen, waardoor zij haar klanten ook niet meer kan bedienen. Het energiebedrijf levert sinds 2010 aan consumenten en zakelijke afnemers en is van de Turkse telecommiljonair Celal Oruç. Deze richtte eerder Ortel Mobile op, dat prepaid simkaarten verkocht waarmee klanten goedkoop naar het buitenland konden bellen.

Tien dagen

Klanten van Orro kunnen gedurende tien dagen niet zelf overstappen naar een andere leverancier. In deze zogenoemde 'vensterperiode' zoekt de toezichthouder naar een oplossing voor de klanten van Orro. "Bijvoorbeeld een leverancier die alle klanten overneemt of een evenredige verdeling onder de overige energieleveranciers", schrijft Consuwijzer. 

Alsnog overstappen

Zodra zij bij een andere leverancier zijn ondergebracht worden de klanten hierover geïnformeerd. Een klant kan dan alsnog besluiten om over te stappen naar een andere leverancier. Hierbij geldt de gebruikelijke opzegtermijn van 30 dagen. 

Lees meer over overstappen 

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 10 februari 2023

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.