Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Overgangsregeling subsidie groene stroom

1 reactie Leestijd: 2 minuten

Minister Wijn van Economische Zaken is deels teruggekomen op zijn besluit om de subsidie voor groene stroom te schrappen. Hij deed dat onder druk van de Tweede Kamer.

De minister trekt nu 270 miljoen euro uit om met name kleine agrarische bedrijven tegemoet te komen. Zo liet hij maandagavond per brief aan de Tweede Kamer weten.

Ook wordt 70 miljoen gereserveerd om ondernemers schadeloos te stellen die kosten hebben gemaakt om voor een zogeheten MEP-subidie in aanmerking te komen.

De MEP-regeling, die op 1 juli 2003 inging, werd kort geleden geschrapt omdat het volgens Wijn mogelijk is om  in 2010 negen procent van de energie op te wekken uit duurzame bronnen. Daarmee  wordt de doelstelling bereikt.

Een ruime Kamermeerderheid pikte dat echter niet en nam vorige week een motie aan om Wijn te dwingen met een overgangsregeling te komen.

Na bespreking in het kabinet toont Wijn zich hiertoe bereid. De overgangsregeling is met name bedoeld voor het opwekken van biogas door vergisting van mest en maïs.

Een kleine Kamermeerderheid drong er vorige week op aan om de MEP-regeling helemaal overeind te houden. Daar voelt het kabinet echter niets voor vanwege de grote financiële gevolgen.  Het is overigens niet zeker dat deze motie, waarover de Kamer dinsdag stemt, ook wordt aangenomen.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: dinsdag 12 september 2006

Reacties (1)

Geplaatst door: Elmi Kloosterhuis ()

Bekijk de voor-en nadelen van duurzame energie, terug te vinden bij voor-en nadelen duurzame enegrgie.

Ik vindt de keuze voor duurzame energie, en alles wat daarmee samenhangt dan vanzelfsprekend!!!!

Onafhankelijkheid voor ieder land.


Waar gaat U voor?


Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.