De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Termijnbedrag hoger na overstap. Hoe zit dat?

door Marion Veldhuizen 1 reactie Leestijd: 1 minuut

Hoe kan het gebeuren dat u net overgestapt bent, maar dat het maandelijkse termijnbedrag toch hoger wordt? Dit lijkt niet logisch. Toch zijn er wel goede redenen voor. Gaslicht.com legt het graag uit.

Vaste prijs blijft toch gelijk?

U bent overgestapt van energieleverancier en heeft gekozen voor een contract met vaste prijs. Daar heeft u nu veel profijt van, want de variabele prijzen stijgen fors per 1 januari 2019. En uw vaste prijs blijft natuurlijk gelijk. Een goede keuze dus. Toch heeft u waarschijnlijk bericht gehad van uw energieleverancier dat uw termijnbedrag verhoogd wordt. Hoe zit dat?

Forse stijging overheidsheffingen

De energieprijs bestaat ook uit overheidsheffingen en netbeheerkosten. De overheidsheffingen stijgen fors komend jaar. Daarom heeft uw energieleverancier uw termijnbedrag uit voorzorg aangepast. Ook uw verbruiksgegevens hebben ze hierin meegenomen. Zo worden verrassingen op de jaarafrekening voorkomen.

Energiebelasting 2019 berekenen: rekentool

Bijna de helft van de energierekening bestaat straks uit overheidsheffingen en netbeheerkosten. Vul onze rekentool in en zie wat de belastingverhoging voor u betekent in uw termijnbedrag.

rekentool-energiebelasting.PNG

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: woensdag 21 april 2021

Marion Veldhuizen
Marion Veldhuizen Coördinator Site Information
Ik ben Marion, sinds eind 2013 werkzaam voor Gaslicht.com. Momenteel ben ik als Coördinator Site Information verantwoordelijk voor alle contractinformatie op de website. Ik zorg er dagelijks met mijn team voor dat de acties op de website up-to-date zijn. . Onze taak is om ervoor te zorgen dat energiecontracten duidelijk en overzichtelijk op onze website staan. Het is leuk om te zien dat consumenten door onze website kunnen zien hoeveel ze wel niet kunnen besparen door over te stappen. Overstapper blij, ik blij!

Reacties (1)

Geplaatst door: Linda ()

Hoi

Ik heb een vast contract van 3 jaar . Mag mijn energieleverancier de maand bedrag verhogen omdat de belasting omhoog gaat? Mogen ze de belasting door berekenen?
Want het is toch een vast contract? Dus vast bedrag
Met vriendelijke groet.

Linda zomer

Opmerking van de redactie op 29-12-2018
Energieleveranciers verhogen het maandbedrag uit voorzorg, omdat de overheidsheffingen fors stijgen in 2019. Ze doen dit om te voorkomen dat u teveel moet bijbetalen op uw jaarafrekening. Bij een vast contract staan alleen de leveringstarieven vast, deze mogen dus niet wijzigen gedurende de looptijd van uw contract.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie