De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Overstap levert klant veel op

9 reacties

Consumenten zijn de afgelopen maand massaal overgestapt naar een andere energieleverancier. De grote prijsverschillen tussen aanbieders en betere vergelijkingsmethodes op internet leiden tot flinke klantstromen tussen de energiebedrijven.

Dat zegt directeur Ben Woldring (22) van de onafhankelijke vergelijkingssite Gaslicht.com. Via zijn site stapten in januari vele duizenden Nederlanders meer over dan normaal.

Bij de overstappers gaat het veelal om klanten die van de traditionele energiebedrijven als Nuon, Essent, Eneco overstappen naar prijsvechters als Energie:direct en Green- choice. Ook omgekeerd vinden echter bewegingen plaats.

"Wie overstapt en gebruik maakt van een scherp actietarief, kan op dit moment per jaar ruim tweehonderd euro besparen", aldus Woldring. "Het maakt veel mensen niet uit dat de rekening van een ander bedrijf komt. In de meterkast verandert er immers niets."

Energie:direct bevestigt dat het bedrijf momenteel groeit als kool. De onderneming, een volle dochter van Essent, levert inmiddels energie aan honderdduizenden Nederlanders, zegt een woordvoerster.

Volgens Woldring is het niet bijzonder dat Essent met Energie:direct in de markt actief is. "Ook in de telecom- en internetwereld zie je dat grote ondernemingen met meerdere merken actief zijn. Onder meer KPN hanteert deze strategie."

Bron: de Stentor

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 22 februari 2007
Geactualiseerd: maandag 14 oktober 2019

Reacties (9)

Geplaatst door: Peter ()

In november 2005, na vele berichten te hebben gelezen op forums, overgestapt naar Elektran. Alles is daar goed geregeld. Ik ben zeer tevreden.

Geplaatst door: Harold ()

Ben 2 jaar geleden overgestapt naar OXXIO. Administratieve chaos en nu ook nog hogere tarieven. Alleen nieuwe klanten krijgen lagere tarieven.

Geplaatst door: p.kegel ()

ik snap niet hoe het komt dat jullie allemaal problemen hebben.
ik zit nu al 5 maanden bij energie direct en ik ben gewoon veel goedkoper uit zoals ze me verteld hebben
heb verder totaal geen problemen duss ik snap eg niet hoe het komt dat zoveel mensen klachten hebben. oxxio blijkt veeeeeeel meer klachten te hebben dan energie direct. energie direct minder maar die doet het volgens mij geowoon ook goed wand all mijn kennisen hebben het ook zondeer problemen dus ik snap het totaal niet. gr p.kegel

Geplaatst door: Sutje ()

Omdat ik volgens berekening op deze site ongeveer 300 euro/jr zou besparen heb ik mij aangemeld bij een andere leverancier.Vanavond heb ik eraan zitten rekenen en kom niet verder dan 70 euro en misschien nog wel minder door allerlei andere addertjes.Na ik ook nog heb gelezen dat de nieuwe leverancier gebruik maakt van flexibele tarieven heb ik er helemaal geen trek meer in en ga de boel afblazen.

Geplaatst door: energie direct is the best ()

energie direct heeft ook een geweldige survece je kan ze zijden dat ik minimaal 200 euro kpn bespaaren en dat is ook zo energie direct

Geplaatst door: j.timmer ()

ik ben inderdaad goedkoper uit met energier direct zonder enkele problemen dus ik weet niet waar die andere henkies het over hebben

Geplaatst door: Aaron ()

pas overgestapt naar OXXIO. ben inderdaad goedkoper uit. geen klachten en probleemloos.

Geplaatst door: jsp ()

"Overstap levert de klant veel op". Ja, stress en iritatie. Het levert Bennie ook veel op. Reclame-inkomsten van OXXIO. Objectief? Laat me niet lachen.

Geplaatst door: Fred P ()

Alles lijkt goed en wel maar de PROBLEMEN zijn enorm, daar moet men wel rekening mee houden.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie