De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Overstappen in stroomversnelling

11 reacties

Het prijsverschil tussen de duurste en goedkoopste pakketten gas en stroom is opgelopen tot enkele honderden euro's op jaarbasis. "De prijsverschillen zijn nog nooit zo groot geweest", constateert Ben Woldring, de oprichter van prijsvergelijker Gaslicht.com. " Op de energiemarkt is een concurrentiestrijd losgebarsten vergelijkbaar met die op de breedbandmarkt. Aanbieders stunten om de gunst van de consument."

Dit bericht de Telegraaf op de voorpagina in de zaterdageditie van 27 januari 2007 onder de kop 'Prijzenslag energiemarkt'.  

De krant vervolgt: 'Van de drie grootste aanbieders komen Eneco en Nuon vergeleken met begin vorig jaar als de grootste procentuele stijgers uit de bus. Nieuwkomers als groenleverancier Greenchoice en Energiedirect staan in het rijtje van Gaslicht.com met stip bovenaan als de goedkoopste leveranciers. Opvallend genoeg staat Oxxio, dat er prat op gaat de prijzen binnen de perken te kunnen houden door lage overheadkosten en voordelig inkopen, ergens halverwege. Essent is daarmee goedkoper.'

"Op onze site is het nog nooit zo druk geweest als de laatste maanden", zegt Woldring. "Energiebedrijven maken hun nieuwe tarieven bekend en veel mensen krijgen de jaarrekening in de bus."

De Telegraaf is niet alleen afgegaan op het bericht van Gaslicht.com, maar laat ook de Consumentenbond en de toezichthouder DTe aan het woord.

"Het loont zeker om tarieven te vergelijken", meent een woordvoerder van de Bond. "De drie grootste leveranciers worden duurder dan op basis van de olieprijs verwacht mag worden. Wij vermoeden dat ze dit doen omdat ze verwachten dat de klant toch wel blijft." Energietoezichthouder DTe bevestigt dat er prijsverschillen zijn. "Het betekent dat je als consument te kiezen hebt en kunt besparen", aldus een woordvoerster.

De energieprijzen zijn dit jaar volgens Gaslicht.com voor een gemiddeld huishouden ruim 105 euro hoger dan in de eerste helft van vorig jaar het geval was.

Bron: de Telegraaf

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: zaterdag 27 januari 2007
Geactualiseerd: vrijdag 5 februari 2021

Reacties (11)

Geplaatst door: Martijn Broertje ()

Ik begrijp niets meer van de prijsvergelijkingen, Oxxio staat wel in de top 3?

Geplaatst door: Beertje ()

Van NUON van 190pm naar 250pm!! Belachelijk..en ik zit er net 3 maanden bij..overgestapt van Essent naar NUON. Ik snap het al. Essent heeft me jarenlang afgeknepen - ze gaan nu fuseren, dus NUON speelt het afknijpen lekker mee. De mazzel ESSENUON!

Geplaatst door: Mazzel ()

Leuk dat die vergelijking nu al niet meer actueel is! er zijn iedere maand wel weer nieuwe aanbiedingen. En zelfs de grote bedrijven hebben die...

Geplaatst door: jolanda ()

Energie direct heb ik ook bij gezeten maar omdat ze inderdaad moeilijk te bereiken zijn en naar mijn idee maar wat afschrijven ben ik terug naar de Nuon gegan, toch blijf ik twijfelen als ik het prijsverschil zie?!

Geplaatst door: Diana ()

Nou,ik zou niet naar energie direct gaan. Stelletje oplichters zijn het. Ik zit er nu een jaar bij en ik heb nog nooit ergens meer spijt van gehad. Ze schrijven maar wat af en zijn alleen te bereiken via een antwoordformuliertje. Ik ga hier zsm weg... Weet alleen nog niet waar dan naartoe... Ik weet wel dat ik service ondertussen ook wel erg belangrijk vind. In ieder geval een telefoonnummer waar je naartoe kunt bellen...

Opmerking van de redactie op 31-01-2007
Energie:direct is niet alleen te bereiken via e-mail, maar heeft ook een telefoonnummer zoals ook in detailinformatie wordt vermeld.
Geplaatst door: Sander ()

Als je groene stroom wilt hebben en je wilt er niet veel voor betalen dan kan je beter groene stroom nemen bij Greenchoice. Een beter milieu begint bij jezelf en Energiedirect levert alleen vuile grijze stroom.

Geplaatst door: arjan ()

Snap Telegraaf niet. Oxxio schijnt helemaal geen jaarcontracten te verkopen. Vergelijken ze appels met peren? Ik zie door de bomen het bos niet meer 🙁

Geplaatst door: mathijs ()

Dat ze energie maffia zijn mag duidelijk zijn. Hun productiekosten zijn de laatste tijd stabiel (oa. door olieprijs)tot zelfs zakkende en nog verhogen ze de tarieven.
Zoals gewoonlijk willen ze dit jaar nog meer winst maken. Het gevolg is dat als de productie kosten weer gaan stijgen en ze volgend jaar nog meer winst dan dit jaar willen, dan zullen de tarieven nog veel meer stijgen.
Die vergelijkingsites doen ook geen goed, want in hun eigen belang verdraaien ze de waarheid.
Door niet alle recente tarieven weer te geven lijkt het alsof er grote verschillen zijn. In werkelijkheid valt het wel mee en gaat het om een paar tientjes op jaarbasis.
Waarschijnlijk om achter de schermen de energieleveranciers te stimuleren "iets te doen" om hun in een beter licht laten zetten. Ach zo gaat het al eeuwen en niemand kan daar wat aan doen.

Geplaatst door: Guido ()

Een dezer dagen ontving ik van Eneco het bericht dat mijn termijn bedrag alvast verhoogd wordt van euro 140 naar euro 147. Na het lezen van de Telegraaf van 28- febr 2007 en de verschillen in energieprijzen ben ik direct van energieleverancier veranderd en opgegeven bij Energie direct.

Geplaatst door: TEDE ()

Als enkeling kunnen wij als consument geen vuist maken naar de grote multinationals, welke consumenten belangenvereniging gaat de krachten bundelen en gaat in het groot energie inkopen voor hun leden ?????????????

Geplaatst door: jacco ()

energie maffia dat is het daar moet wat aan gedaan worden als ze onderlinge prijsafspraken maken zijn we de ***

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie