De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Overstappen na 1 juli levert fors voordeel op

door Els Werkman 4 reacties

Bent u een van die Nederlanders die nog nooit is overgestapt naar een andere energieleverancier? Ziet u de voordelen van overstappen niet in, bent u bang voor administratieve problemen of wilt u zich niet in de materie verdiepen? Toch is overstappen niet moeilijk of riskant, mits u een zorgvuldige keuze maakt. Juist nu kan het een goed moment zijn om over te stappen naar een andere energieleverancier.

Ruim 300 euro voordeel
Verschillende energieleveranciers hebben namelijk per 1 juli de gastarieven fors verhoogd. 'Juist nu zijn er grote prijsverschillen tussen energieleveranciers en prijsvergelijkers zijn een handig en nuttig middel om die verschillen te ontdekken', concludeert consuWijzer.

Vergeleken met de standaardtarieven van de drie grootste leveranciers, bespaart u bij gemiddeld verbruik ruim 300 euro op jaarbasis. Zo betaalt een gemiddeld huishouden dat nog nooit is overgestapt bij Essent 1945 euro voor stoom en gas; bij Energiedirect.nl is dat 1565 euro op jaarbasis. 

Vergelijken op prijs én kwaliteit van dienstverlening 
Wist u overigens dat u niet alleen op prijs, maar ook op de kwaliteit van dienstverlening kunt vergelijken op Gaslicht.com en Energiewereld.nl? U kunt deze informatie terugvinden onder Energieleveranciers op Gaslicht.com: hier staan alle leveranciers gerangschikt op prijs en kwaliteitverhouding. Welke dienstverlening de leverancier aanbiedt, kunt u terugvinden in de detailinformatie als u op de naam van energieleverancier klikt. Hier vindt u ook de kwaliteit van de dienstverlening volgens consuWijzer.

Controleer contract
Wilt u overstappen naar een andere energieleverancier? Dan is het goed om te controleren welk contract u op dit moment hebt. Heeft u namelijk een contract voor een bepaalde tijd, en is de contractduur nog niet afgelopen? Dan kunt u als u voortijdig opzegt een opzegvergoeding krijgen. Toch hoeft dat geen belemmering te zijn. Met een jaarcontract kan het u hoogstens 100 euro boete kosten (50 voor stroom en 50 voor gas). Echter door de juiste keuze te maken, wordt deze boete ruimschoots gecompenseerd door het voordeel van het goedkopere energiecontract. Bovendien zijn er steeds meer leveranciers die de boete van u overnemen!

Gebruik de Energiewijzer om een nieuwe energieleverancier te kiezen. Dit is eenvoudig en veilig. Binnen enkele minuten bespaart u honderden euro's!

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 6 juli 2011
Geactualiseerd: dinsdag 15 oktober 2019

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Reacties (4)

Geplaatst door: annie valk ()

heb nu al zolang ik op dit adres woon gas en elektra van eneco durf niet over te stappen 1 omdat ik dit een x heb gedaan naar nuon dit direct weer ongedaan gemaakt wil geen 2 aparte rekeningen wil ook ongeveer het zelfde bedrag betalen t loopt nu van maart tot maart is het verbruik ongeveer 2600 electra en 1000 gas

Geplaatst door: H. Visser ()

Geachte Heer, Mevrouw,Weet u of het mogelijk is om bijv. bij Essent stroom, en bij bijv. Energiedirect gas te kopen?Graag uw reaktie,Met vr. gr. Hennie Vissere

Opmerking van de redactie op 09-07-2011
Dat is mogelijk, alleen profiteert u dan niet van het voordeel dat gegeven wordt wanneer u stroom en gas bij dezelfde leverancier afneemt.
Geplaatst door: p.vedder ()

kunnen wij het contract verlengen met nog 3 jaar als het kan graag want wij willen gewoon bij jullie blijven, vrg p.vedder.

Geplaatst door: e.prent ()

Correctie : staat te lezen in Energienieuws ipv Energiewijzer.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie