Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Overstappen van energieleverancier geen gedoe

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Consumenten staan niet te springen om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Tweederde blijft liever bij de eigen, vertrouwde leverancier, omdat ze het teveel gedoe vinden. Dat is onterecht, blijkt uit onderzoek van adviesbureau PWC. Gelet op het toenemend aantal tevreden overstappers, onderschrijft Gaslicht.com dat volledig.

Overstappen geen gedoe

'De meeste mensen geven aan tevreden te zijn over hun huidige energieleverancier', zegt Paul Nillesen van PWC. 'Maar ze zeggen ook dat ze moeite hebben de informatie te vergelijken en zijn bang voor administratieve rompslomp.' Dat is niet altijd terecht, zegt hij in het RTL nieuws. "In het begin van de liberalisering waren er wat problemen. Nu zien we dat niet meer. De mensen die zijn overgestapt, zeggen dat vaker te zullen doen.'

Enorme besparing

Uit recent onderzoek van Vereniging Eigen huis blijkt juist dat ruim twee derde van de leden regelmatig overstapt naar een andere energieleverancier. 4 op de 10 stapte zelfs vaker over. In het verleden lieten veel consumenten kansen op besparingen op de energierekening liggen, omdat zij het vergelijken lastig vonden of omdat zij problemen verwachtten bij de overstap. Inmiddels zijn die barrières weggenomen en stijgt het vertrouwen.

Tevreden overstappers

Ook wij zien een toenemend aantal tevreden overstappers via Gaslicht.com. Het blijkt onder meer uit de talloze positieve reacties die mensen achterlaten na een overstap via onze vergelijkingssite. Alle beoordelingen worden geverifieerd en tellen mee voor de zogeheten Prijskwaliteitscore.

Maandelijks onderzoeken wij hoe het staat met prijsstelling, facturering, overstapproces, online dienstverlening, klantenservice, contractvoorwaarden en duurzaamheid. De beoordelingen zijn niet alleen afkomstig van overstappers via Gaslicht.com en Energiewereld.nl, maar ook van representatieve onafhankelijke landelijke onderzoeken zoals van Vereniging Eigen Huis. In de maand oktober scoorden er maar liefst drie energieleveranciers met een 8 of hoger.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 10 februari 2023

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.