Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Oxxio biedt 300 euro aan zuinige klanten

4 reacties Leestijd: 2 minuten

Oxxio wil zijn klanten minder energie gaan verkopen. Het bedrijf wil energiebesparing stimuleren door een premie van 300 euro in het vooruitzicht te stellen. 

Onder de noemer Bespaarbonus gaat Oxxio zijn klanten helpen om over een periode van drie jaar een energiebesparing van 10% te bereiken. De tijd van alleen maar praten over het milieu en klimaatverandering is nu echt voorbij volgens Oxxio. De hulp bestaat uit een website met besparingsadviezen. Daarnaast kunnen klanten van Oxxio met behulp van een 'slimme meter' dagelijks online hun verbruik volgen. 

Als het de klant nu lukt om in die drie jaar 10% te besparen dan betaalt Oxxio 300 euro uit als bespaarbonus. Het gaat daarbij om een 10% besparing op zowel het stroomverbuik als het gasverbruik. Wie als gevolg van stadverwarming geen gasaansluiting heeft, is niet uitgesloten van deelname met alleen een stroomcontract, maar krijgt 150 euro uitgekeerd.

Online aanmelden

Zowel bestaande als nieuwe klanten kunnen meedoen aan de actie. Nieuwe klanten kunnen zich hier online aanmelden. Oxxio-directeur Erik de Heus licht toe: "Een commerciële leverancier die minder wil gaan verkopen aan zijn klanten lijkt wellicht wat vreemd, maar we zien het als een investering in onze klanten. Een investering in het aantrekken van nieuwe klanten en in het aanpakken van het klimaatprobleem. We willen zoveel mogelijk klanten die zo weinig mogelijk energie verbruiken, want de groenste energie is niet-gebruikte energie. En als we daar extra voordeel voor moeten bieden, dan doen we dat."

Een 10 procent reductie in het particulier energieverbruik in Nederland is méér dan een druppel op een gloeiende plaat, aldus de vierde energieleverancier van Nederland. 'Als alle huishoudens in Nederland meedoen resulteert dat in een energiebesparing van 5,9 PetaJoule, wat overeenkomt met 735 duizend ton pure CO2. Dit is te vergelijking met 2 keer het jaarlijkse energieverbruik van alle huishoudens in Amsterdam.'

Vind de goedkoopste leverancier met de Energievergelijker. U kunt gratis online overstappen

  

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 25 april 2022

Reacties (4)

Geplaatst door: Sam ()

mijn vraag: is het verstandig om over te stappen bij Oxxio,want ik hoor te veel dingen en nu ben ik aan het twijfelen,want mooie praatjes ken ik

Geplaatst door: Jip ()

snap je het niet??
Oxxio zet je lekker 3 jaar vast als klant.
ze vangen zo 36 maanden lang 100 zoveel euro voorschot van u.
dus die 300 euro heb je al lang betaald. daarnaast haal je 10% niet omdat de elketra en gasprijzen steeds stygen halfjaarlijks. en OXxio is niet betrouwbaar, lees alle fora maar.

Geplaatst door: Bob Schurkjens ()

Doe eerst een uitvoerige check op bijvoorbeeld Google of Tros Radar voordat je met dit bedrijf in zee gaat. Ik durf er vergif op in te nemen dat u zich dan bedenkt. Erg jammer dat Gaslicht.com zo weinig aandacht besteedt aan de factor "betrouwbaarheid" bij het kiezen van een nieuwe leverancier. Ook Gaslicht.com is bekend met de zeer ernstige problemen met dit bedrijf waar heel veel klanten van Oxxio tot op de dag van vandaag mee worstelen. Waarom besteedt Gaslicht.com daar geen aandacht aan?

Opmerking van de redactie op 29-04-2008
Als leveranciers niet goed presteren kan de overheid de leveringsvergunning intrekken. Wij zijn alleen een vergelijker, geen toezichthouder. Wij geven daarom wel de `scorekaart` per leverancier weer van de toezichthouder DTe. Zie hiervoor de details per leverancier.
Geplaatst door: Thomas ()

Ik woon nog niet zo lang samen ,maar als Electro monteur weet ik dat ik in mijn situatie nooit 10% kan besparen simpel weg omdat ik al allemaal energie zuinige spullen heb wasmachine A+ koelkast A+ spaarlampen etc.
De enige manier om te besparen is de spullen niet te gebruiken en dat is geen optie En gas ben je toch echt deels afhankelijk van koude winters en douche tijden, Ook het constant controleren hoeveel energie ik gebruik zou ik niks vinden. (Ik kan mijn tijd beter besteden) per 6 maanden of per jaar vind ik voldoende. Deze actie is alleen haalbaar voor mensen waarvan de kinderen dat jaar net uit huis zijn gegaan of mensen die nog geen spaarlampen hebben of hun huis willen gaan isoleren of je bent kleiner gaan wonen(minder stook kosten)
Dus voordat je mee doet aan zoén actie kun je beter eerst afvragen of er wel zoiets als bovenstaande gaat veranderen binnen 3 jaar in je leven, en dan pak je toch leuk 300 euro mee.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.