Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Oxxio, Dong en Rendo scoren nog niet goed

Leestijd: 2 minuten

Oxxio, Dong en Rendo scoren nog onvoldoenden als het gaat om het tijdig versturen van rekeningen. Toch lijken ze de goede weg in te slaan. Dit concludeert toezichthouder DTe naar aanleiding van het  onderzoek in het vierde kwartaal van vorig jaar. De resultaten worden gepubliceerd in zogeheten scorekaarten.

De scorekaarten geven de consument inzicht in de tijdigheid waarmee zowel energieleveranciers als netbeheerders rekeningen versturen. De drie bedrijven scoren op verschillende punten ruim onder het vereiste percentage van 98%. De toezichthouder kijkt naar vijf aspecten van de administratie. Dat zijn het percentage tijdig verstuurde voorschotnota's na verhuizing, eindafrekeningen na verhuizing (van het vorige adres), voorschotnota's na overstappen naar een andere leverancier, eindafrekeningen na overstappen en eindafrekeningen. De cijfers in de nieuwe scorekaart hebben betrekking op september 2007.

Dong scoort op alle onderdelen nog onder de norm. Slechts bij 63% van haar verhuizende klanten is deze energieleverancier in staat om tijdig een eindafrekening voor elektriciteit te sturen. Met tijdig bedoelt de DTe binnen twee maanden. Het sturen van een eindafrekening na overstappen levert ook problemen op. Slechts 66% van de klanten krijgt die op tijd. Oxxio verstuurt de voorschotnota's na verhuizing en switchen wel op tijd, maar scoort onder de norm met de eindafrekeningen. Ook Rendo krijgt de eindafrekeningen niet op tijd de deur uit, hoewel deze aanbieder nog relatief goed scoort in vergelijking met de andere twee. 

De toezichthouder is bij Dong op bezoek geweest en constateerde dat de cijfers voor oktober al beter zijn dan die van september. Met Rendo heeft de DTe een hartig woordje gesproken en de toezichthouder is tevreden over de verbeterplannen die het bedrijf toen presenteerde. De DTe gaat opnieuw in gesprek met Oxxio. Ook gaat de toezichthouder om de tafel zitten met de netbeheerders Rendo en Cogas.

Onderzocht wordt in hoeverre de achterblijvende prestaties te maken hebben met te laat ontvangen  meterstanden van netbeheerders. In eerder onderzoek concludeerde de toezichthouder dat leveranciers niet altijd op tijd hun meterstanden binnenkrijgen.

Scorekaart op Gaslicht.com en Energiewereld.nl
Zie voor de prestaties facturering onder 'Leveranciersgegevens' in de detailinformatie. Klik hiervoor op de naam van de aanbieder op Gaslicht.com of Energiewereld.nl.

 

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 11 februari 2008

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.