De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Oxxio in Britse handen

1 reactie

Het Nederlandse energiebedrijf Oxxio komt in Britse handen. Het energiebedrijf Centrica neemt Oxxio over voor maximaal 137 miljoen euro. 

Wat de Britten uiteindelijk voor Oxxio moeten betalen is afhankelijk van de toekomstige groei van het Nederlandse energiebedrijf. Dat heeft Centrica vandaag bekendgemaakt.
 
Oxxio is een samenvoeging van de bedrijven Energiebedrijf.com, Durion en Evolta. Het energiebedrijf groeit snel en heeft inmiddels meer dan een half miljoen klanten. De omzet steeg vorig jaar met 110 procent naar 177,1 miljoen euro en het bedrijf, dat naar de beurs wilde, is inmiddels de vierde energieleverancier in Nederland.

Centrica is een grote speler met een omzet van 18 miljard euro in 2004. Oxxio, dat onder de eigen naam blijft opereren, hoopt te kunnen profiteren van de financieringsmogelijkheden die het grote Britse energieconcern biedt. De beursgang, bedoeld om geld binnen te halen om verder te kunnen groeien, gaat daarom niet door.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: maandag 6 juni 2005
Geactualiseerd: vrijdag 5 februari 2021

Reacties (1)

Geplaatst door: c van vegchel ()

De beursgang kan dan wel niet doorgaan maar geld binnen halen lukt aardig als je zoals mijn dochter van 5 euro per maand ineens 33 euro per maand moet betalen. Lucratieve bezigheid!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie