Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Oxxio met superzuinige design-LED lamp

1 reactie Leestijd: 2 minuten

Stroomleverancier Oxxio kwam in de eerste week van november op de markt met de Pharox Led lamp. Dat is een zeer energiezuinige lamp in de vorm van het overbekende peertje.

De Pharox Led lamp is 90 procent zuiniger dan een gloeilamp en gaat 50 keer langer mee.  Ledlampjes kennen we bij voorbeeld als controlelampjes in computers, in mobieltjes, in audioapparatuur, als fietslampjes en als achterlicht van auto’s. Het is vooral signaalverlichting. De Pharox brengt dit nieuwe licht in een oud jasje en is het eerste ledproduct waarmee de consument thuis iets kan.

Binnen niet al te lange tijd zijn de gloeilamp, de tl-buis, de halogeenlamp en de spaarlamp geschiedenis. De consument gaat straks massaal aan de ledlamp. Hij kost wel 30 euro.

Het ledpeertje is ontwikkeld door het bedrijfje Lemnis Lightning, eigendom van twee telgen uit de Philips-familie: Frans Otten en Warner Philips. Otten geeft toe dat het ledpeertje van 30 euro nogal duur is voor een consument. „Dat komt door de techniek. Aanvankelijk konden alleen rode led’s gemaakt worden. Die zijn inmiddels zo algemeen dat de productiekosten ervan nu laag zijn. Om zacht wit licht te krijgen heb je ook groene en blauwe led’s nodig. Dat maakt het duur.”

Om de consument over te halen het zeer energiezuinige ledlicht te gebruiken, is het bedrijf  met stroomleverancier Oxxio in zee zijn gegaan. Die voeren er nu actie mee. Er zijn al honderden aanvragen. Wellicht komt de Pharox in de loop van volgend jaar in de winkel. Voorlopig kunnen alleen Oxxio-klanten de Pharox LEd lampen bestellen.

Uw kind geboren op 21 december 2006?
Oxxio schenkt  aan alle kinderen die zijn geboren op 21 december 2006, de donksterste dag van het jaar, een Pharox LED lamp. Ook als u geen klant van Oxxio bent, maar wel een kind heeft gekregen op 21 december 2006, komt u in aanmerking voor een Pharox LEd lamp.

Ook overstappen op Oxxio? Klik hier voor meer informatie en online aanmelden

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 10 februari 2023

Reacties (1)

Geplaatst door: A.L. Hofman ()

De Pharox-lamp wordt door Oxxio aanbevolen als een lamp met dezelfde lichtopbrengst als een normale 40 Watt lamp.
Nu dat kun je wel vergeten: de licht opbrengst is veel minder: misschien vergelijkbaar met een 30 Watt of 25 Watt lamp. Hij gebruikt maar 4 Watt (volgens Oxxio). Hij bespaart dus geen 90% energie, maar zo`n 75%. (is ook prima, maar als je 40 Watt nodig hebt, moet je wel twee van deze lampen inschakelen.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.