De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Oxxio moet naam wijzigen

Energiebedrijf Oxxio moet van de rechter zijn naam wijzigen. Holland Rail Consult, eigenaar van de merknaam Oxio, had dat in april geëist. Het energiebedrijf gaat tegen de uitspraak in hoger beroep.

Bestuursvoorzitter Erik de Heus van Oxxio legt de schuld van de verwarring bij de adviseurs van het energiebedrijf. "Wij zijn door hen niet gewezen op het bestaan van de merknaam Oxio." Welk merkenbureau Oxxio in de arm genomen heeft, wordt niet gezegd, maar Adformatie weet als saillant detail te melden dat marketingbureau The Nameworks voor beide bedrijven de naam heeft bedacht.

De Heus noemt het ongebruikelijk dat Oxxio van de rechter 4 maanden de tijd krijgt om maatregelen te treffen. "Wij blijven van mening dat onze activiteiten totaal anders zijn dan die van Oxio. De rechter deelt deze opvatting, omdat hij aangeeft dat er slechts sprake is “dat de diensten in beperkte mate soortgelijk zijn”. Wij zien de uitkomsten van het hoger beroep dan ook met vertrouwen tegemoet". Dat er inbreuk op het merk Oxio is gepleegd, wordt ook onzin gevonden door de raadsman van het energiebedrijf omdat beide bedrijven iets heel anders doen en "Ajax kan als voetbalclub ook prima bestaan naast het schoonmaakmiddel."

Overigens wees de rechter een schadeclaim af, alsmede een eis tot rectificatie van Holland Rail Consult, het voormalige ingenieursbureau van de Nederlandse Spoorwegen.Het adviesbureau, dat zich onder meer op de energiemarkt richt, vreest dat het energiebedrijf klanten wegkaapt van zijn onderdeel Oxio. De rechter oordeelde dat de "diensten in beperkte mate soortgelijk zijn."

Zoals gemeld werden de energiebedrijven Durion, Evolta en Energiebedrijf.com begin april samengevoegd onder de nieuwe naam Oxxio. Sindsdien voert het bedrijf een uitgebreide reclamecampagne om naamsbekendheid te krijgen.

Oxxio heeft het aantal klanten zien stijgen van 193.000 eind 2003 tot bijna 500.000 eind december 2004.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 13 mei 2005
Geactualiseerd: vrijdag 5 februari 2021

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie