De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Oxxio scoort boven DTe normen

15 reacties

Energieleverancier Oxxio heeft de administratie uitstekend op orde. Dat blijkt uit onderzoek van de toezichthouder, die elk kwartaal beoordeelt of energiebedrijven hun rekeningen op tijd versturen. De resultaten worden gepubliceerd op een zogenaamde scorekaart.

Oxxio, onderdeel van Centrica met ruim een miljoen klanten de vierde energieleverancier van Nederland, scoort voor het eerst sinds het bestaan van de DTe Scorecard op alle tien criteria boven de norm. Slechts vijf van de veertien betrokken energiebedrijven hebben een dergelijke score gerealiseerd over het vierde kwartaal van 2006. Samen met Essent, Nuon, Eneco en NRE Energie stuurt Oxxio de voorschotnota's en eindafrekeningen op tijd na een verhuizing en na het switchen van energieleverancier. Ook worden de jaarafrekeningen op tijd verstuurd.

Zoals eerder bericht, wordt  de DTe Scorecard elk kwartaal gepubliceerd door de de toezichthouder op de Nederlandse energiemarkt. Met het doel consumenten inzicht te geven in de tijdigheid waarmee energieleveranciers hun rekeningen versturen voor gas en elektriciteit. De norm die de DTe voor de diverse onderdelen hanteert is een score van minimaal 98%.

Bij de eerste DTe Scorecard over het derde kwartaal van 2005 scoorde het in Hilversum gevestigde energiebedrijf nog op slechts één punt boven de norm. Door de sterke groei van het klantenbestand waren achterstanden ontstaan op administratief gebied. Eind 2005 is volgens Oxxio een enorme inhaalslag ingezet. Dit heeft geresulteerd in een administratie die vrijwel helemaal op orde is. Het energiebedrijf heeft nu op operationeel gebied alles goed onder controle en bevindt zich dus bij de vijf beste energiebedrijven op dit gebied. Oxxio is ervan overtuigd dat deze stijgende lijn de komende tijd verder doorgetrokken zal worden en prijst zichzelf daarmee aan als een goed alternatief voor traditionele energiebedrijven als Nuon, Eneco en Essent. Oxxio staat na Energie:direct in de TOP 5 goedkoopste energiepakketten op Gaslicht.com en Energiewereld.nl.

Erik de Heus, directeur van Oxxio, is zeer verheugd met deze scores: "Het harde werken van de afgelopen maanden en de investeringen die wij hebben gedaan in onze administratieve processen, betalen zich nu uit. We realiseren ons natuurlijk wel dat er nog steeds fouten gemaakt kunnen worden en dat er dus nog werk aan de winkel is voor Oxxio. Maar we zijn ontzettend tevreden dat nu duidelijk gemaakt is dat onze administratieve problemen definitief tot het verleden behoren.”

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 8 februari 2007
Geactualiseerd: donderdag 29 maart 2018

Reacties (15)

Geplaatst door: Sknolly ()

Vroeger was ik klant van NUON, inderdaad je betaald je blauw. De prijzen gingen steeds omhoog en je moest ieder jaar bijbetalen, nooit kreeg je iets terug. Nu ben ik een tijdje bij OXXIO en toch blijf ik NUON blauw betalen. Nu betaal ik al het dubbele en ieder jaar moet ik bijbetalen. Ik denk, dat ik alleen de installatie/netwerk moet betalen?!

Geplaatst door: Irene ()

Oh jee, als ik het zo lees kan ik ook nog wel tot 2009 op mijn jaarnota wachten die ik oktober 2007 al had moeten hebben. Toen ik belde, beloofden ze me eind nov. Toen ik begin dec. belde, beloofden ze me uiterrrrlijk 1 week januari 2008. Ik bellen; nee uiterrrrrrrrrlijk 1e week maart. Ik weer bellen: ja nee, nu echt, maar dan tussen 4 en 6 weken. Ik belde net: eind mei - juni.
Ik ga overstappen en betaal gewoon m`n boete (of ik nou €100 uitgeef aan telefoonkosten of aan boete, whatever...)

Geplaatst door: Bram ()

Ben vanaf het begin bij oxxio, nog nooit een jaar afrekening gezien. Vanaf januari 2006 bezig om jaarafrekeningen te krijgen. Wordt elke keer weer belooft
maar tot op heden nog geen bericht gekregen.

WAARDELOOS BEDRIJF.

Geplaatst door: angelique ()

op dit moment hebben we WEL een 1jarig contract en de tarieven zijn wel degelijk WEER omlaag maar dat je geen bericht krijgt zal wel aan je zelf liggen dat je je post niet goed nakijkt !! OXXIO heeft niet voor niets een certificaat (als enigen op de energie markt) van de vorige comsumentenbond dir. ..... en toen was ie weer stil zeker ? je moet niet zeiken als het je niet bevalt ga je toch lekker naar de nuon waar je je blauw betaalt aan sponsoring.... OXXIO...Slim met energie !
en het is toch altijd dat alleen de negatieve dingen blijven hangen terwijl de positieve zaken nooit aan het licht komen ?!!
nou de groeten van een belmiep

Geplaatst door: Joop ()

Op de reactie van:
Willem 15-02-2007, 13:26
Ik kan niet begrijpen waarom ze op de site van Ben Woldring worden aangeprezen. 4 reacties, en toch nog een negatieve reactie erbij.
Kijk eens op de sites Cosumentenbond en Vastelastenbond voor je met deze firma in zee gaat heb ik de volgende reactie: Ik heb een contract voor 3 jaar met OXXXIO, net, tijdens de 3 mnd proefperiode even geprobeerd om telefonisch op te zeggen, de dame zei: Jammer, is er nog een bepaalde reden dat u ons verlaat? Ik stelde haar meteen gerust met de mededeling dat ik, tot op heden, tevreden ben maar enkel even uit probeerde of het echt zo eenvoudig zou zijn om op te zeggen, de dame begon te lachen en vertelde mij dat hun directie erg soepel omgaat met opzeggingen tijdens de proefperiode, het kost minder klanten en geeft Oxxio een betere naam.
Kortom, ook voor mij: OXXIO, `t is een topper en de anderen kunnen er een voorbeeld aan nemen!

Geplaatst door: meis ()

WILLEM : 4 reacties en dan toch nog negatieve erbij... Wat verwacht je zelf ?? De mensen die juist negatieve ervaringen hebben gaan dit juist zeggen en typen ! Negatieve verhalen blijven langer bij dan positieve verhalen ! Ik ga ook niet bij elk bedrijf waar ik tevreden over ben dat posten. Dus je zult op deze site veel meer negatieve verhalen horen. IK BEN TEVREDEN MET OXXIO

Geplaatst door: Oxxio-top! ()

Wat zeuren jullie toch allemaal. ALtijd wel iets negatiefs ! Krijgen ze sterren van Dte en dan denken jullie dat 100% is opgelost ! Het gaat er om dat ze goed scoren. En die 100 klanten van de 700.000 die dan toch iets negatiefs hebben das dan heel vervelend. Maar dat wil niet zeggen dat Oxxio gelijk slecht is ofzo. OXXIO heeft een perfecte klantenservice, word altijd vriendelijk geholpen als ik wat wil weten. En bovendien bespaar ik 40 euro per maand. Nou hier kan ik wel wat beters voor doen !

Geplaatst door: Bert ()

Een afrekening over 8 maanden ontvangen?
Sorry hoor, maar dan heb je je zaakjes niet dik in orde.

Geplaatst door: sjaak ()

Oxxio Helemaal niet zo geweldig !!!!!
in februari 2007 de afrekening 2005
pas ontvangen.

Geplaatst door: wiki ()

wat boven dte norm; het heeft bij mij onlangs een jaar geduurd voordat mijn verhuizing geregeld was!!!!!!
Werd van het kastje naar de muur getuurd met de mededeling: excuses voor het ongemak!!!

Geplaatst door: marcel ()

Goede cijfers of niet, het bedrag vermeldt op de jaarnota is nog niet teruggestort. Dit zou 10 jan gebeurd moeten zijn. Ook na bellen is de spoedterugboeking na een week nog niet uitgevoerd...

Geplaatst door: Ingrid ()

Prima Oxxio!!!

Inderdaad overzichtelijke rekeningen, en ja elk bedrijf gebeurd er weleens iets en niemand is perfect, je hebt dan gewoon pech.
Ik ben blij enorm tevreden met Oxio en iedereen mag het weten!!

Geplaatst door: harry ()

praat mij niet van oxxio, naar 2,5 jaar eindelijk een jaarafrekening die te hoog is maar je moet wel eerst betalen. diverse keren achteraan gebeld en wacht nu al 3 maanden op mijn geld wat ik teveel betaald heb. een waardeloos bedrijf.

Geplaatst door: Joshua ()

Zo is het maar net 😉

Geplaatst door: maikel ()

Zo kan het dus ook.. Waar is iedereen nu met z`n negatieve verhalen???

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie