De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Oxxio voor 72 miljoen verkocht aan Eneco

door Jeanet Woldring

Energieleverancier Oxxio heeft lange tijd te koop gestaan, maar uiteindelijk heeft Eneco de maatschappij gekocht voor 72 miljoen euro. In 2005 werd Oxxio gekocht voor 137 miljoen door het Britse Centrica.

Er is, aldus Eneco, geen sprake van veranderingen, want Oxxio blijft als merknaam gewoon bestaan. Geen veranderingen voor klanten van Oxxio dus. 
 
De overname van Oxxio levert Eneco 426.000 klanten op, waardoor zij nu maar liefst 2,1 miljoen klanten hebben. Hiermee blijft Eneco tot één van de drie grootste energieleveranciers van Nederland behoren, naast Nuon en Essent.
 
Omgerekend heeft Eneco net iets minder dan € 170,- per klant betaalt bij de overname. In de TOP 5 op Gaslicht.com en Energiewereld.nl worden regelmatig grotere bedragen weggegeven aan consumenten om klant te worden van een maatschappij. Te denken valt aan de 380 euro per klant die NLEnergie uitkeert aan nieuwe klanten. Zo bekeken vallen de kosten voor de overname per Oxxio-klant mee. 

Langere tijd werd gedacht dat de Nederlandse Energie Maatschappij de mogelijke koper van Oxxio was. Directeur Pieter Schoen verklaart echter dat de interesse te maken had met de vraagprijs en de mogelijkheden die Oxxio bood.

Zie ook: Centrica zet Oxxio te koop

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 25 maart 2011
Geactualiseerd: donderdag 7 maart 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie