De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Oxxio: vrije markt zorgt voor voordeel

Energieleverancier Oxxio vindt de huidige discussie in politiek Den Haag over compensatie van de energierekening onnodig. Het in Leusden gevestigde energiebedrijf stelt dat de aanbieders van energie op de vrije energiemarkt zelf aan zet zijn om door gezonde marktwerking de energieklant voldoende voordelen te bieden.

Oxxio is zich terdege bewust van het feit dat de energieprijzen voor veel consumenten volgend jaar zullen stijgen. Echter, voor compensatie dient daarvoor niet te worden aangeklopt bij de overheid volgens Oxxio. Het bedrijf is van mening dat de geliberaliseerde energiemarkt haar werk moet doen en dient te zorgen voor kostenbesparingen voor de klant.

De strategie van Oxxio is volledig gericht op het behalen van voordeel voor de klant. Zo heeft Oxxio als eerste Nederlandse energiebedrijf een digitale, op afstand afleesbare, energiemeter geïntroduceerd waarmee door nauwkeurig inzicht in het daadwerkelijk verbruik10 tot 15% bespaard kan worden op de energiekosten. Ook was Oxxio een van de eersten met het aanbieden van meerjarige contracten met gunstige vaste stroomtarieven. Al deze initiatieven zijn voortgekomen uit de liberalisering van de energiemarkt. Oxxio is dan ook van mening dat de consument genoeg compensatie op de energienota kan behalen door optimaal gebruik te maken van de mogelijkheid om te kiezen voor de beste energieleverancier.

Erik de Heus, algemeen directeur van Oxxio, geeft als commentaar: “De huidige discussie tussen de Tweede Kamer en het kabinet over de compensatie van de energienota is eigenlijk overbodig. Want het is niet de overheid, maar de markt zelf die het voordeel voor de consument dient te realiseren. Wij geven momenteel bijvoorbeeld 750 kWh gratis stroom cadeau. Dit komt, voor een gemiddeld huishouden, overeen met zo’n 3 maanden gratis stroom. Met deze en andere voordelen wordt het compensatiebedrag waar in politiek Den Haag over wordt gepraat, al snel bereikt. Wij zijn dan ook van mening dat door marktwerking de voordelen voor de consument vanzelf tot stand komen.”

Vergelijk nu alle pakketten via onze energievergelijker.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 9 december 2005
Geactualiseerd: woensdag 26 september 2018

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie