Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Oxxio wil wel noodstroom leveren bij voetbalwedstrijd

Leestijd: 2 minuten

Energieleverancier Oxxio heeft de KNVB aangeboden om het Philipsstadion te voorzien van noodstroom tijdens de interlandwedstrijd Nederland-Wit-Rusland van woensdag a.s.  Dit als reactie op de voorgenomen actie van de medewerkers van de vier grote energiebedrijven, verenigd in LME, om de stroomvoorziening tijdens de wedstrijd te onderbreken.

Het dreigement om de stroom af te sluiten is het platform voor ondernemingsraden in de energiesector LME vrijdagochtend op veel kritiek komen te staan. Na Nuon spreken ook Essent, Eneco en Delta zich uit tegen de protestactie. Voetbalclub PSV heeft een boze brief aan Essent gestuurd en ook minister Wijn van Economische Zaken reageert ontstemd.

Volgens hem moeten energiebedrijven en hun medewerkers aan hun klanten denken en niet over de rug van de voetbalminnende televisiekijker proberen hun gelijk te halen. Voor Wijn staat naar eigen zeggen in de nieuwe wet het algemeen belang en het belang van de afnemer centraal. De aankondiging van de actie zal geen invloed hebben, zo liet hij weten.

Met het afsluiten van stroom in het Eindhovense Philips-stadion woensdagavond wil LME aandacht vragen voor zijn bedenkingen tegen de splitsingswet. Maar de energiebedrijven laten stuk voor stuk weten dat ze op zijn zachtst gezegd niet blij zijn met deze nieuwste actie van hun medewerkers.

Oxxio laat in een brief aan de KNVB weten volledig afstand te nemen van de voorgenomen actie. De energieleverancier stelt zich op het standpunt dat afnemers in Nederland er op mogen vertrouwen dat energiebedrijven de machtspositie met betrekking tot levering niet misbruiken en keurt de plannen voor publieke acties en stroomonderbrekingen bij afnemers dan ook af.

Erik de Heus, algemeen directeur van Oxxio, noemt de voorgenomen actie onbegrijpelijk: “Wij zijn van mening dat de afnemers van energie nooit de dupe mogen worden van dit soort acties. De actie zien wij dan ook als een laatste poging van de LME om de splitsing ongedaan te krijgen. Terwijl de voorgenomen splitsing heel veel voordelen heeft en niet per definitie tot banenverlies leidt. Zo kan er door een andere bedrijfsvoering efficiënter gewerkt worden en daardoor meer prijsvoordeel aan de klant worden aangeboden. Daarnaast zullen er meer innovatieve producten en diensten voor de consument komen.”

Zie ook: Oxxio een half jaar gratis groene stroom

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 5 februari 2021

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.