De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Politiek bezorgd om de energiekosten voor de consument

De Tweede Kamer vreest in meerderheid dat de kleinverbruikers meer gaan betalen, als volgend jaar de energiemarkt vrij wordt. Staatssecretaris Wijn van Economische Zaken is het daarmee eens, maar wil toch vasthouden aan de streefdatum van 1 januari. Hij laat de eer aan zijn opvolger na de regeringsformatie hoe om te gaan met alle adviezen. Er dreigen overigens wel problemen met de Europese Unie als langer wordt gewacht dan juni volgend jaar.

Eerder werden al zorgen geuit door de Consumentenbond en de Energieraad. Men is niet tegen liberalisering, maar pleit wel voor aanpassing van de wet. Met name de energieraad is bang dat energiebedrijven gaan fuseren en dat enkele giganten dan de dienst gaan uitmaken voor de gehele markt.

Staatssecretaris Wijn heeft ook zijn bedenkingen bij de omvang van energiebedrijven in Frankrijk en Duitsland, en wil dat op Europees niveau aan de kaak stellen. Hij is bang voor weer opkomend monopolisme. Wijn vindt wel dat de Energieraad door een erg ,,sombere bril'' naar de Europese markt heeft gekeken.

PvdA, GroenLinks, SP en D66 wensen meer bescherming van de consumtent tegen machtige energiebedrijven. Ook CDA en LPF maken zich zorgen over de positie van de consument m.b.t. de kosten van hun gas en licht als er een fusiegolf optreedt..
Bron: ANP  Publicatiedatum: 23-05-2003

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: maandag 26 mei 2003
Geactualiseerd: maandag 14 oktober 2019

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie